islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Çeçen lider Amerikan süper kahramanlara savaş açtı

Çeçen lider Amerikan süper kahramanlara savaş açtı

Mirat Haber Ajansı

Çeçenistan’ın otoriter lideri Ramazan Kadırov, çocuk merkezlerindeki ve oyun alanlarındaki Amerikan çizgi roman süper kahramanlarının görüntülerinin Kuzey Kafkasya cumhuriyetinin “gerçek kahramanları” ile değiştirilmesini emretti. 20 Kasım duyurusu, Kadırov’un Kurchaloy kentindeki yeni bir yüksek katlı konut kompleksini ziyaret edip bir çocuk merkezinin duvarlarına Amerikan çizgi roman ve film figürlerini eleştirmesinden sonra geldi. Kadırov, din ve insan tarihinde örnek alabileceğiniz ve almanız gereken pek çok gerçek kahraman var, aksi takdirde çocuklar sadece bu fantastik kahramanların var olduğunu düşünüyor.

Kadırov, Kaptan Amerika, Thor, Iron Man, Süpermen, Süper Kadın, Harika Kadın, Örümcek Adam, Hulk resimlerinin çocuk merkezlerinden ve oyun alanlarından kaldırılması için emir vermişti. Bunun yerine, çizgi roman figürlerinin resimlerinin rahmetli babasının, Çeçenya’nın ilk cumhurbaşkanı Akhmad Kadırov’un ve 18. ve 19. yüzyılın sonlarında Kafkas Savaşı’ndan Şeyh Şamil gibi tarihi figürlerin resimlerinin yerini almasını emretti. Ramazan Kadırov, hem Rusya’da hem de yurtdışında işkence, adam kaçırma, kaybolmalar, yargısız infazlar ve kişisel ve siyasi düşmanlara suikast dahil olmak üzere çok sayıda insan hakları ihlaliyle Rus ve uluslararası hak savunucuları tarafından suçlanıyor. Kremlin eleştirmenleri, Başkan Vladimir Putin’in Çeçenistan’daki ayrılıkçı duyguları ve şiddeti kontrol altına almak için eski isyancı komutanın sıkı kontrolüne göz yumduğunu söylüyor. Çeçenistan, iki yıkıcı Sovyet sonrası savaşın ve Kuzey Kafkasya’daki diğer çoğunlukla Müslüman bölgelerine yayılan İslamcı bir isyanın yeriydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.