islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5005
EURO
34,7513
ALTIN
2.483,07
BIST
9.568,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

MiratHaber’den: Türkan Saylan bir örnek olabilir mi?

MiratHaber’den: Türkan Saylan bir örnek olabilir mi?

Dün hakkında belirli kesim medya tarafından 85. doğum günü adına methiye yazıları, törenler yapılan cildiyeci hekim Türkan Saylan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) adlı örgütle Müslüman Türk toplumuyla en amansız içten mücadelelerden birini yürütmüştür. Toplumda aile hayatı ve dini inançlarla savaşmış bu eylemci, aslında İngiliz annesinin onu yetiştirdiği biçimde mutaassıp bir Hristiyandı. Öyle ki Saylan Papa Jan Pol 2 ile görüşmesi sırasında bile Türkiye’de Lozan anlaşması okullarda 1971den itibaren sivil gezen rahibelere tavsiye edilen rüküş defolu hırka, kazak, kısa kesilmiş saç tarzı ile bir rahibe görünümünde dini liderinin huzuruna çıkmıştı. Hristiyan vatandaşlara saygımız var ama dinini açıkça yaşayanlara. 

Saylan’ın kurduğu ÇYDD, PKK üyesi ya da sempatizan gençlerle fakir doğulu ailelerden toplayıp adına kardelen dediği kızları bir arada kaynaştıran partiler düzenlediği, sadece burs vermeyip bunlara ‘çağdaş yaşam’ tattırdığı da ölümünden sonra ortaya çıkmıştı. 

Ölünün ardından, hele hâlâ toplumun Batıcı kesimi tarafından adeta putlaştırılan birinin ardından olumsuz konuşmak yayın politikamıza aykırı. Hatta tersine, onu misal göstermek istiyoruz.

tyler durden: TÜRKAN SAYLAN

Müslümanlığın bin yıl fedaisi olmuş adı ile İslam dini özdeşleşmiş bir toplumda inatçı biçimde o toplumu İslam’dan koparıp Hristiyanlığa döndürmek için lüzumlu olan sosyal mühendisliğin koordinatörü olmak, ölene kadar Müslüman Türk halkının köküne kibrit suyu dökerek Bâtıl bile olsa annesinin küçük yaşta öğrettiği dâvasına sadık kalmak, bir sebat örneğidir. 

Buna karşın bizim içimizdeki Batı hayranı, kraldan çok kralcı, kendi kültürüne yabancılaşmış, temel konularda karacahil, ezbere bir bilgisi olan ukala, aynı köyden bir kuşak geç gelenlere kibir yapan sözde elit kesimlerde ne bir ilke, ne bir ülkü bulunmamaktadır.

Ancak bundan daha acı olan dindar ailelerden gelip, muhafazakar ilişki ağları içinde rahat bir yaşam arayan muhafazakar gençlik kesiminde de Batıl davasının peşinde giden o Türkan Saylan kadar mücadele ruhu sergilenmemektedir. Eskiden odak noktası toplum nasıl olacak, dünyada İslamiyeti nasıl müdafaa edeceğiz iken günümüz gençliğinde kim kimi tanıyor, nerede ne komisyon var konularında sınırlanmıştır. Hedefler, hayaller kaybolmuş, konu maddiyata dönmüştür.

Bâtıl dînine bâtıl davasına samimiyetle sarılanlar, Hak dînine haklı davasına gönülsüz bağlı olanları alt eder. Hak dinimize sımsıkı sarılalım.

Yorumlar
  1. Mehmet soyaslan dedi ki:

    iyi Akşamlar Yazmaya gerek varmı bilmem Ammaa ? Ahir zaman yaklaştıgında islamiyet insanlık Daralacakta Bende Sizdenim deyip Yalan söyleyenleri Herkez Duyup görecek derlerdi ? Şimdi Tam o asırda yıllardayız Kim Neyimiş Duyardık ? Şimdi kim Neyimiş görürde oldukta Halaa ne mucize beklenir aranırki ? 100 yıl önceleri ve 50 yıl öncesi bile Bir haberin gelip gitmesi 3 ay , 6 ay arasında ve 20 , 30 günde olurken inanmayın yalan denirdi .. Ammaa şimdi Konuştugun 5 dk içinde veyaa 1 saat sonra duymayan ögrenmiyen Kalmadıda İnançlı inanacak insan İSLAM olan kalmadı ,, Şimdi Ayagaa kalkan insanlık islam alemini Yeniden Kuşatmak için dış ve iş birlikçiler bellii Asılları Ne ise ortaya çıktı çıkıyorda ,, Ahir zamanda Agalar Çırak , Çobanlar Aga olacakta işte o günleri Allah bizlere göstermesin derlerdi ? Benim Babam Rahmetli 315 li 9 yıl askrelik yapmış 1973 Aralık 31 vefat ettii .. Şaban Efendi , Hoca , Cennet mekan olsun Amiin Şimdi Dünya Avuclarımız içinde Her yeri görüp izlerken .. Bizim Liderimiz 1443 yıl önce 7 kat semeye gidip geldide Avuçları içinde kudüs şerifi Anlatmıştı ? ve Savaşlarda Mekkeden Hutbede iken Şu tarafa Bak deyip Taa uzakları görüp Seslenen ve Etrafına bakanlara,da sonra anlatan lider .. Günümüzdeki olayları yıllar önce Fark edipte Bunca Emekleri yol köprü Sanayileri kurdran Elbette bir kutret ve Feraseti veren vardır Elhamdülillah , Şimdi Her konu Bilgi için intr .. görseller .. deyi arattınmı binlerce yıl önceleri bilgi belgeler Karşımızda Elhamdülillah .. Hz Mhmmd s.a.v Veda Hutbesinde Eyy insanlar Ben bu yıldan sonra Belki Aranızda olmıya bilirim . Ammaa Burda olanlar , Burada olmıyanlara Anlatsınlar . Olaki Burda olanlardan olmıyanlar Daha iyi anlarda Anlatır demişti i , Şimdi Ben bilirim devri Asrı geçmiş Her şeyleri Taş Agaç Toprak Dile Gelmişte Açmış Pencerelerini Ey insanlık Bakın Geçmişte isyan Eden Kavimler Nesiller nE OLDU nELER OLMUŞ aNLATIP GÖSTERİYORDE ? Şimdi herkes Akıllı olup . Kimi Şeyh ,Kimi şıh olmuş Peygamberelri 3 ,,5 sıraya atıp Cennetçi , Günahları Affeder olmuşlar da Arkasına Düşen topluluga bakın .. 1400 DE kALKMAM . 1500 de Yatmam diyen .. Gerçek Evliya embiyanın dedikleri zamane az kaldı 60 dk , saatmı , Günmü Yakın oldugu bellii C.Allaah Devletimize Milletimize insanlıga Yardım edip Birlik Beraberliğimizi Daim Muzaffer eylesin inşaallah .. Amiiynn Amiiynn Amiiynn ..