islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3391
EURO
35,1710
ALTIN
2.240,61
BIST
8.746,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Çekirdeklerini Çöpe Atan Pişman Oluyor

Çekirdeklerini Çöpe Atan Pişman Oluyor
25 Mart 2023 12:30
A+
A-

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan hurmayı herkes severek tüketiyor. Hurma yalnızca lezzetiyle değil besin değeriyle de ön plana çıkıyor. Hurma yemenin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini artıran hurmanın çekirdekleri bile şifa deposu.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurmanın çeşidine bağlı olarak boyutu ve rengi değişse de faydası asla değişmiyor.

Hurma yüksek besin değeri ile vücut için oldukça faydalı. Ancak hurmayı yedikten sonra çekirdeğini çöpe atıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Çünkü hurma çekirdekleri yüksek oradan lif içeriyor. Yani hurmanın çekirdekleri de vücut için çok faydalı.

Hurma kurutulmuş olduğu için kalori değeri çoğu meyveden daha yüksek. Hurmanın içerisindeki kalorilerin çoğu karbonhidratlardan gelir. Hurma çok önemli bir vitamin, mineral ve lif kaynağıdır. 100 gram hurmada 2,5 gr protein, 656 mg potasyum, 75 gr karbonhidrat, 43 mg magnezyum bulunur.

SİNDİRİM SİSTEMİNİN EN BÜYÜK DOSTU
Vücut sağlığınız için lifli gıdaları tüketmeniz gerekir. Hurma içerisinde ciddi oranda lif barındırır. Lifli olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

HURMANIN VÜCUDA SAYISIZ FAYDASI VAR 
İçerdiği zengin besin ve vitaminler itibariyle hurma birçok açıdan sağlık için faydalıdır. Hurma gerek çeşitli hastalıkların tedavisi için gerekse zayıflamak ve mevcut kiloyu korumak için büyük yarar sağlar.

Hurma vücudu temizler.
Kalp sağlığını koruma görevi üstlenir.
Hurma hafızayı güçlendirir.
Hurma cilt sağlığını korur.
Hurma yemek kansere yakalanma riskini azaltır.
Hurma şekeri dengeler ve diyabet hastaları için faydalıdır.
Kemik sağlığını korumak için iyi gelir.
Hurma gözleri kuvvetlendirir
Ruh sağlığını korur
Sindirim sistemini düzenleme konusunda çok etkilidir.
Hurma tokluk hissi verir.
Hurma çok yemek yemenizin önüne geçer ve kilo verdirir.

HURMA ÇEKİRDEĞİNİ SAKIN ÇÖPE ATMAYIN
Hurmanın kendisi kadar çekirdeği de vücut için çok faydalı. Hurma çekirdeği karaciğer ve böbrekleri koruyor, vücuttan toksinleri atıyor. Ayrıca böbrek taşının düşmesine yardımcı oluyor ve safra taşı tedavisinde de kullanılıyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.