islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Pfizer Aşısı da İşe Yaramıyor

Pfizer Aşısı da İşe Yaramıyor

Bilim adamları, iki doz Pfizer’in Omicron’a karşı korunmak için yeterli olmadığını söylüyor

İsrail tıp merkezi Haim Sheba’dan Omricon ve Pfizer aşısı ile ilgili açaklamaları dikkat çekici hale gelmeye başladı. Uzmanlar, Pfizer aşısının üçüncü takviye dozunun Omicron ve Delta koronavirüs varyantınakarşı etkinliği ile ilgili yaptıkları inceleme hakkında bir açıklamada bulundular. .

Sonuçlara göre, beş veya altı ay önce ikinci doz Pfizer alan kişiler Omicron varyantına karşı koruma sağlamadılar, ancak Delta’ya karşı korunmaya devam ettiler.

Uzmanların belirttiğine göre deneysel çalışmaya bir İsrail merkezinin aşılı çalışanları katıldı. Denekler önce iki gruba ayrıldılar. İlki, yaklaşık altı ay önce ikinci aşıyı yapmış olanları, ikincisi de üçüncü aşıyı almış olanları içeriyordu.

Bilimsel çalışmanın liderlerinden biri olan Profesör Gili Regev Yohai’ye göre elde ettikleri sonuçlar  endişe verici.Ancak  booster dozundan sonra Omicron’a karşı korumanın yüzlerce kat artması olduğunu kaydetti.

Regev Yohai, “Bu koruma,’Delta’yı etkisiz hale getirme yeteneğinden yaklaşık dört kat daha düşük, ancak yine de öyle ve iyimserliğe ilham veriyor” dedi.

Yohai, yaptıkları çalışmaların daha tam sonuçlanmadığnı belirterek, aşının etkisinin zamanla azalıp azlamdığının da daha tespit edilmediğini de belirtti.

Daha önce Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Gamaleya Araştırma Merkezi yeni Omicron coronavirüs dizisine karşı bir aşı tasarımını yapıldığını bildirmişti. Merkezin müdürü Alexander Gintsburg’a göre, buna rağmen aşıyı değiştirmek için hala bir alternatif üretilmemiş durumda.

Daha önce de, Amerika Birleşik Devletleri’nin baş bulaşıcı hastalık uzmanı Anthony Fauci, Omicron varyantının aşıların etkisine direnebildiğini söylemişti. Fanci, yeni varyantın daha hızlı yayılma yeteneğine sahip olduğunu da belirtmişti.

Amerika Birleşik Devletleri bulaşıcı hastalık uzmanları, vatandaşlardan mümkün olan en kısa sürede bir takviye doz aşı almalarını istemişti. Uzmanlar, aşının Omicron varyantına yakalanmadan önce yapılması gerektiğini savunuyorlar.

 

ETİKETLER: Koronavirüs
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.