islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cezayir Cumhurbaşkanı Korona Tedavisinde

Cezayir Cumhurbaşkanı Korona Tedavisinde

Mirat Haber Ajansı

Devlet televizyonunun bildirdiğine göre Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tebbune, ‘tıbbi kontroller için’ Almanya’da bir hastaneye sevk edildi. Tebbune, yardımcıları arasında koronavirüs vakaları ortaya çıkınca kendi kendini tecrit altına aldıktan sonra hastaneye kaldırılmıştı. 75 yaşındaki Tebboune, doktorlarının tavsiyesi üzerine Salı günü başkent Cezayir’deki bir askeri hastanenin ihtisas birliğine nakledildi. Sağlığı stabil ve herhangi bir endişeye neden olmuyor yönünde başkanlıktan yapılan açıklamada, koronavirüs için pozitif test yapıp yapmadığını belirtilmeden, başkanlıktan yapılan açıklamada, tedavi merkezinden günlük faaliyetlerine devam ettiği belirtildi. Hastalığı COVID-19 olarak doğrulanırsa, ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro ve Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda da dahil olmak üzere hastalığa yakalanan dünya liderleri grubu arasında yer alacak.

Teboune’nin hastaneye kaldırılması, geçen yıl selefi Abdülaziz Buteflika’yı 20 yıl sonra iktidardan düşüren kitlesel sokak protestolarına son verme çabalarında kritik bir anda geldi. Geçen yıl Aralık ayında seçilen Tebbune, cumhurbaşkanlığı sürelerini sınırlayan ve Parlamento ve yargıya daha fazla yetki veren yeni bir anayasa için çalışıyordu. Pazar günü bu anayasa referanduma götürülecekti. Koronavirüs salgınının, devlet harcamalarını finanse eden petrol ve gaz gelirlerinin azalmasının yol açtığı uzun vadeli zorluklarla karşı karşıya kalan Cezayir ekonomisini vurdu. Şu ana kadar Cezayir, yaklaşık 2.000 ölümle 55.000’den fazla koronavirüs vakası açıkladı ancak gerçeğin daha yukarılarda olduğu düşünülmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.