islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4600
EURO
34,8020
ALTIN
2.479,37
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Pakistan’da Ertuğrul Gazi Egemenliği

Pakistan’da Ertuğrul Gazi Egemenliği

Mirat Haber Ajansı

İslam aleminin Güney Asya’daki 220 milyonluk nükleer gücü Pakistan halkı Diriliş Ertuğrul dizisine kilitlendi. Osmanlı devleti kurulmadan önceki dönemde Anadolu’daki politik ve sosyal çekişmeleri yansıtan TRT dizisinin Pakistan’daki tanıtımını yapan kişi de ülkenin sevilen başbakanı İmran Han’dan başkası değil. Dizinin mutlaka iyi bir saatte yayınlanması ve altyazıyla değil Urdu diline dublaj yapılmasını isteyen başbakan, dizinin izleyicisi. Türkiye’ye sempati duyan Pakistan toplumunda Osmanlılara bir ilgi artışı da başladı.

Ramazan’ın ilk günüyle Pakistan devlet televizyonunda Urdu dilinde yayına giren Ertuğrul günler içinde ülkenin en sevilen dizisi oldu. Hatta bazı genç kadın oyuncuların gerçek yaşamlarında tesettürsüz görünümleri sosyal medyada dindar gençler arasında protesto kampanyaları bile başlattı. Urdu dili Pakistan’ın resmi dili olduğu gibi, farklı alfabeyle yazıldığında Hindistan’daki Hindi diliyle neredeyse aynı ve rahatça anlaşılmakta. Bu nedenle milyarlık Hint pazarı Ertuğrul’un bir sonraki yayılma alanı olabileceği düşünülmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.