islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5863
EURO
34,7960
ALTIN
2.509,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Cezayir devlet başkanı Tebbun’dan toplumsal öfke üzerine diyalog girişimi

Cezayir Devlet Başkanı Abdelmadjid Tebboune, hükümetini artan sosyal öfkeyi yatıştırmak için sosyal ortaklarla diyalog başlatmaya çağırdı.

Cezayir devlet başkanı Tebbun’dan toplumsal öfke üzerine diyalog girişimi

Cezayir Devlet Başkanı Abdelmadjid Tebboune, hükümetini artan sosyal öfkeyi yatıştırmak için sosyal ortaklarla diyalog başlatmaya çağırdı.

Mirat Haber Ajansı

Cezayir Devlet Başkanı Abdelmadjid Tebboune, hükümetini artan sosyal öfkeyi yatıştırmak için sosyal ortaklarla diyalog başlatmaya çağırdı. Yüzde 15’lik bir işsizlik oranı, artan fiyatlar ve temel gıda maddelerinin kıtlığı, kargaşaya katkıda bulundu. İki yıl önce popüler Hirak yanlısı ayaklanmadan bu yana petrol gelirlerindeki düşüş ve siyasi çıkmazdan kaynaklanan derin bir ekonomik krizden kaynaklanıyor. Pazar günkü kabine toplantısında Tebboune, eğitim ve sağlık sektörlerindeki çalışanların sosyo-mesleki durumunu iyileştirmek için farklı sosyal ortaklarla diyalog emri verdi.

Bu arada itfaiyeciler ve diğer sivil koruma personeli, Cezayir cumhurbaşkanlığı karargahından çok uzak olmayan bir yerde üniformalar içinde yürüdüler. İtfaiyeciler sosyal medyaya giderek polisin gösteriyi biber gazıyla dağıttığını söyledi. Cezayir, önceki gün tutuklanmasının ardından, önde gelen muhalefet aktivisti Karim Tabbou’nun gözetim altında serbest bırakıldı. Geçen yıl devlet güvenliğini baltalamaktan bir yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırılan Tabbou. Tabbou ve diğer hükümet muhalifleri yaklaşan seçimleri boykot etme sözü verdiler. Hirak protesto hareketi, 2019’da eski cumhurbaşkanı Abdelaziz Buteflika’nın beşinci dönem görevde kalma teklifini açıklamasının ardından patlak verdi. Hasta hükümdar haftalar sonra istifa etmek zorunda kaldı, ancak Hirak gösterilerine devam etti. Cezayir’in 1962’de Fransa’dan bağımsızlığından bu yana yürürlükte olan bir yönetici sistemin kapsamlı bir şekilde elden geçirilmesini talep ediyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.