islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ABD çekilme süresi dolunca Taliban saldırıları başladı

Yetkililer ve bölge sakinleri, Afganistan’ın güvenlik güçlerinin güney Helmand eyaletinde bir Taliban saldırısına karşı savaştığını açıkladı.

ABD çekilme süresi dolunca Taliban saldırıları başladı

Yetkililer ve bölge sakinleri, Afganistan’ın güvenlik güçlerinin güney Helmand eyaletinde bir Taliban saldırısına karşı savaştığını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Yetkililer ve bölge sakinleri, Afganistan’ın güvenlik güçlerinin güney Helmand eyaletinde bir Taliban saldırısına karşı savaştığını açıkladı. Silahlı grup, ABD’nin askerlerini geri çekmesi için tanınan sürenin kaçırılmasının ardından ülke çapında saldırılar başlattı. Helmand’ın eyalet meclisi başkanı Attaullah Afgan, Taliban’ın Pazartesi günü birçok yönden saldırıya geçtiğini ifade etti. Grup, eyalet başkenti Lashkar Gah’ın çevresindeki kontrol noktalarına saldırdı ve bazılarını ele geçirdi. Afgan güvenlik güçleri hava saldırıları düzenledi ve bölgeye elit komando güçlerini konuşlandırdı. Grubun geri püskürtüldüğünü, ancak Salı günü çatışmaların devam ettiğini ve yüzlerce ailenin yerlerinden edildiğini de sözlerine ekledi.

US Military Begins Final Withdrawal from Afghanistan - The New York Times

Ayrılmayı göze alabilecek aileler kaçmıştı, ancak çoğu gidemiyordu ve Taliban geri püskürtülmeden önce korku içinde bekliyorlardı. Helmand’daki bir Taliban dalgası, ABD ve İngiliz kuvvetlerinin 20 yıllık savaş sırasında kayıplarının çoğunu afyon yetiştiren çöl bölgesi olduğundan, özel bir yankı uyandıracaktı. Çekilmenin bir parçası olarak, ABD güçleri iki gün önce Helmand’daki bir üssü Afgan hükümet birliklerine devretti. Washington’da ABD ordusu, geri çekilme sürecinin şu ana kadar yaklaşık yüzde iki ila altı’sının tamamlandığını ifade etti. Afgan savunma bakanlığı, Helmand’a ek olarak, güvenlik güçlerinin son 24 saat içinde güneydoğu Gazni ve güney Kandahar da dahil olmak üzere en az altı diğer ilde Taliban’ın saldırılarına yanıt verdiğini bildirdi. Savunma bakanlığı Helmand’da 100’den fazla Taliban savaşçısının öldürüldüğünü söyledi. Afgan güvenlik güçleri arasında meydana gelen kayıplar hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Taliban hemen yorum yapmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.