islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Cezayir Mahkemesinden Gazeteciye Üç Yıl Hapis

Cezayir Mahkemesinden Gazeteciye Üç Yıl Hapis

Mirat Haber Ajansı

Tutukluları savunan bir insan hakları grubu, bir Cezayir mahkemesinin ünlü bir gazeteciyi ulusal birliğe zarar verme suçlamasıyla üç yıl hapis cezasına çarptırdığını açıkladı. Tutukluların Serbest Bırakılması Ulusal Komitesi’ne göre, başkent Cezayir’deki mahkeme aynı suçlardan iki diğer eylemciye de dörder ay hapis cezası verdi. Gazeteci Halid Dırareni ile aktivistler Samir Benlarbi ve Süleyman Hamituş aleyhine verilen cezalar, geçen yıl Cumhurbaşkanı Abdelaziz Buteflika’yı deviren protestolarla bağlantılı.

Protestolar, Buteflika’nın iktidarda beşinci dönem kalmasını engelleme ve yönetici seçkinlerin idareden ayrılmasını talep ederek Şubat 2019’da patlak verdi. Yetkililer, koronavirüsün yayılmasını sınırlamak için bu yılın başlarında gösterileri yasakladı. Drareni Mart sonundan beri tutukluyken, Benlarbi ve Hamituş iki aydan fazla tutuklu kaldıktan sonra Temmuz ayında serbest bırakıldı. Yetkililer, yatıştırma tedbirlerinin bir parçası olarak, geçen Aralık ayında Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbune’nin seçilmesinden bu yana çok sayıda protestocuyu serbest bıraktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.