islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5619
EURO
34,8545
ALTIN
2.434,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Ülke TV İslâm Karşıtlığı Sergilemedi Biz Hata Ettik

Ülke TV İslâm Karşıtlığı Sergilemedi Biz Hata Ettik

Mirat Haber. Com’da  yayınladığımız 19 Ağustos tarihli “ Mücahitlerimiz Müeahhit Oldu Ülke TV İslâm Karşıtı mı Oldu? ” başlıklı makalemizde Ülke TV’yi İslam karşıtlığı ile suçladık.

Aşağıda mazeretlerimizi açıkladık. Ancak biz mazeretlerimize sığınmıyor, hata ettiğimizi kabul ediyor, özürlerimizin makul görülmesi ricasıyla Ülke TV ailesinden af ve helâllik diliyoruz.

Peygamberimiz SA. “Yapılan hatanın ardından onun günahını giderecek doğru bir iş yap ” buyurur. Biz d de yapabileceğimiz ilk doğru işi yaparak alenen hatamızı açıklayıp hak helalliği diliyoruz. Bu şer gibi görülen hatamız vesilesiyle toplumumuza ışık tutabilmek için de mazeretlerimizi arzediyoruz.

Mazeretlerimiz

  1. Milat Gazetesinde yayınlanan 7 Ağustos tarihli söyleşimizde İstanbul Sözleşmesi üzerinde durmuş, ana problemimizin İlahiyatlarımız, Diyanetimiz ve Tarikatlarımız dahil millet olarak jakoben laikliğe teslim olumuz olduğunu dile getirmiştim. Otuzdan fazla haber ajansı ve tv aleyhimize yüklendi. Bu arada Tele 1 de aleyhimize yayın yaptı. Ancak bu haberin linkini veren ajansımız haberin linkini HABER TURU ÜLKE TV  şeklinde bitirdiği için yanılgımıza sebep oldu.
  2. Son derece üzüldük. Yapmamız gerekeni yaparak bir Ülke TV çalışanına ulaştık. Öfkemizi dile getirdik. İlgili kardeşimiz üzüntüsünü dile getirmekle birlikte, bu tür hataların olabildiğini söyledi ama “ durumu  tahkik edip size dönelim, ” demedi.

 A.DİLİPAK kardeşe yapılan karşıt girişimler de tazelediğini koruduğu için haberin doğruluğuna inanır gibi oldum. Bu arada sıla-i rahim için Rize’de olduğumdan Mirat Haber merkezimizden haberin çözümünü istedim. Onlar da yanlışlığı fark etmediler. Bu yazımızı  kendi seçimiyle 21 Ağuştos’ta yayınlayan Milat Gazetesi de fark edemedi

  • Aslında yanılgımızı besleyen diğer bazı olaylar da var ama onlara değinmek istemiyorum.

Ben Bu Tokadı Hak Etmiştim

Adamın biri abdest alıyorken arkasından gelen kişi, bir  Osmanlı tokadı nakşetmiş. Adam dönüp baktığında tokadı atan kişi ‘Ne bakıyorsun?‘ diye kükreyince şöyle demiş:

  • Ben bu tokadı hak eşmiştim de Allah’ın kimi memur ettiğine bakıyorum.

Ben yaptığım hata ile bir manevi tokat yedim de ….İnşaallah birileri de niçin yediğini düşünür.

Su-i Kasdımız Yoksa da…

Yüce Rabbimiz Ahzab suresinin 4. ayetinde “ Kalplerinizle kasıtla yöneldikleriniz hariç hata ile yaptıklarınızda size günah yoktur..” buyurur. Bizim kalbi bir kastımız olmamakla birlikte kardeşlerimizden af ve helâllik diliyoruz.

Kamuoyu önünde duyururuz.

Ali Rıza DEMİRCAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.