islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cezayir Rusya’dan 14 hayalet savaş uçağı satın aldı

Cezayir Rusya’dan 14 hayalet savaş uçağı satın aldı

Mirat Haber Ajansı

Fas medyasına göre, Cezayir, komşusu Fas ile silahlanma yarışı şiddetlenirken 14 Rus Sukhoi Su-57 bombardıman uçağı satın almak için bir sözleşme imzaladı. Medya Cezayir Devlet Başkanı Abdelmecid Tebbune hükümetinin PAKFA adıyla da bilinen 5. Kuşak hayalet savaş uçaklarını Rusya’dan yaklaşık 2 milyar dolara satın aldığını aktardı. Edinilen bilgilere göre Cezayir ve Rusya, anlaşmayı, işlemi yapma niyetlerini açıkladıktan bir yıldan fazla bir süre sonra imzaladılar. Cezayir web sitesi Mina Defense, 2019’da satın alma nedeninin komşu ve rakip Fas’ın F-16 avcı şahinleri satın alma kararı olduğunu bildirdi. Fas’ın ana silah tedarikçisi ABD, geçtiğimiz Ağustos ayında Fas’a F-16 savaş uçaklarının satışı için son adımların tamamlandığını duyurmuştu.

Mina, silah anlaşmasıyla ilgili söylentiler doğru çıkarsa, Cezayir’in dördüncü nesil savaş uçaklarını satın alan ilk ülke olduktan sonra şimdi de Akdeniz’in güney kıyısında beşinci nesil savaş uçaklarına sahip ilk ülke olacağını söyledi. Global Power listelemesine göreyse göre Cezayir 2020’de 138 ülke arasında küresel olarak 28. en güçlü askeri güç. Şimdi, askeri donanımını modernize etmek ve genişletmek için birden fazla satın alma yaparak konumunu korumaya çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.