
CHP’nin resmi yayın organı gibi çalışan KARAR GAZETESİ boykot listesine alındı. Anlaşılan yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düşmanlık yapıp, CHP’ye yardakçılık yapmak bir fayda sağlamadığını bizzat gazete sahipleri ve çalışanları görmüş oldu.
Bir dönem iktidara yakın olan ve Mustafa Karaaliğlu, Akif Beki, İbrahim Kiras, Mehmet Ocaktan, Yusuf Ziya Cömert gibi isimlerin kurucuları arasında yer aldığı Karar gazetesi, CHP’nin boykot listesine alınmaktan kurtulamadı.
Hükümete yönelik sert eleştirileriyle bilinen Karar gazetesinin, CHP tarafından boykot edilen medya kuruluşları arasına dahil edilmesi, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras’ı da şaşkına çevirdi.
Kiras, X hesabından yaptığı paylaşımda durumu hayretle karşıladığını ifade etti. Öte yandan, geçtiğimiz aylarda kapanan Gazete Duvar’ın CHP tarafından dost ve alternatif medya olarak gösterilmesi de dikkat çekti.
CHP’nin Karışık Medya Stratejisi
Boykot listesini hazırlayan CHP’lilerin hangi medya kuruluşlarını hedef aldıklarını dahi tam olarak bilmemeleri tartışmalara neden oldu.
Kiras, durumu eleştirerek “Sağ olsunlar, Karar’ı da boykot listesine eklemişler. Alternatif olarak ise yayını sona ermiş olan Gazete Duvar’ı göstermişler” ifadelerini kullandı.
Mirat Haber – YouTube