islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3405
EURO
34,9270
ALTIN
2.390,35
BIST
10.204,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

CUMHURİYET GAZETESİ İSLAM DÜŞMANLIĞINDA SINIR TANIMIYOR

CUMHURİYET GAZETESİ İSLAM DÜŞMANLIĞINDA SINIR TANIMIYOR
20 Şubat 2023 13:02
A+
A-

Ülkemizde, her zaman olduğu gibi deprem özelinde de depremi fırsat bilerek İslam düşmanlığı yapan bir kesim var! İslam düşmanlığı yaparak halkı kutuplaştıranları ilkönce Allah’a havale edelim ve bu konuda birkaç cümle söyleyelim ki, meydanın boş olmadığını; İslam’ın bir güneş olduğunu ve balçıkla sıvanmayacağını anlatmış olalım.

Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan “Üniversiteler kapalı, Kuran kursları açık!” başlıklı haberde, resmen Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an Kursları hedef gösterildi.

Uygulamalı ders veren Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakülteleri gibi fakültelerin haricinde ki fakültelerin; öğrenci yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesi sebebiyle  uzaktan eğitime geçmelerini eleştiren gazete,  “Üniversiteler kapalı, Kuran kursları açık!” haberiyle bir algıya imza atarak İslam’ı kötüleme cihetine gitti.

Aslında Cumhuriyet bu haberiyle, Üniversiteler ile Kur’an Kurslarını mukayese ederek bu konunun da cahili olduğunu ortaya koydu ve okuyucularını da yanlış yönlendirerek bir sakandala imza atmış oldu.

Üniversitelerin kapatılması kararının tartışılabilir olmasını bir tarafa bırakırsak, Üniversite yurtlarıyla Kur’an Kurslarını mukayese ederek “Üniversiteler kapalı, Kuran kursları açık!” diyerek haber yapmak, ne gazetecilik etiğine sığar ne de insani değerlere… Kaldı ki 20 Şubat itibarıyla 70 ilimizde orta öğretim kurumlarımızda eğitim ve öğretim başlıyor. Dolayısıyla Ortaöğretim statüsünde ki Kur’an Kurslarının Üniversiteler ile eşleştirilmesi, bilinçli olarak yapılıyorsa ki biz buna inanıyoruz, bunun adı  İslam düşmanlığıdır.

İlk ve orta öğretim kurumları içinde yer alan Kur’an Kurslarıyla Üniversiteleri aynı kefeye koymak kadar saçma bir düşünce olamayacağı aşikardır.

HABER YORUM

Bizler bu habere bir ayeti Kerime meali vererek yorum yapmış olalım.

“Allah’a ve Peygamberine karşı gelenler; işte onlar, en alçak kimseler ile beraberdirler” (Mücadele suresi 20)

Gelişen olaylara İslami bakışın adresi: MİRATHABER.COM                                                                                                                                         

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.