islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ABD: Dini Özgürlük Kurulundan Hindistan’a Yaptırım

ABD: Dini Özgürlük Kurulundan Hindistan’a Yaptırım
11 Mayıs 2020 22:02
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

ABD hükümetinin dini özgürlükler kurulu Hindistan’ı, dini azınlıkları korumaması nedeniyle kınadı. Ayrıca, anayasasında yer alan dini özgürlükleri ihlal etmekten sorumlu hükümet yetkililerine yaptırım çağrısında bulundu. Hindistan hükümeti ABD Uluslararası Din Özgürlükler Kurulu’nun yıllık raporunu, gerçekliği çarpıttığını söyleyerek reddetti. Geçen yıl iktidara yeniden seçildiği için Başbakan Narendra Modi hükümeti ülkenin 172 milyon Müslümanına zarar veren politikalar getirdi. Kurulun Hindistan eleştirisi, Müslümanlara yönelik nefret ve şiddet kampanyalarına kasıtlı olarak izin vermesinden dolayı Nisan raporunda yer aldı.

Raporda, parlamentonun geçen yıl komşu ülkelerden ancak Müslümanlar hariç altı dini grup için vatandaşlık için bir yol belirlediği yeni bir vatandaşlık yasası da eleştirildi. Kurul, yurtdışındaki dini özgürlüğü izleyen ve cumhurbaşkanı, dışişleri bakanı ve Kongreye politika önerileri yapan bir ABD hükümet danışma organı, önerileri bağlayıcı değil. Kurul ayrıca ABD hükümetini Hindistan hükümet kurumlarına ve ciddi dini özgürlük ihlallerinden sorumlu yetkililere yönelik yaptırımlar uygulamaya çağırdı ve varlıklarının dondurulmasını, ABD’ye girişlerinin engellenmesini önerdi. Hindistan dışişleri bakanlığı, önyargılı olduğunu söyleyerek komisyonun bulgularını reddetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.