islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

CIA Ajanları Cinsel Sapık Çıktı

CIA Ajanları Cinsel Sapık Çıktı
2 Aralık 2021 15:38
A+
A-

ABD, CIA personellerinin çocuklara yönelik cinsel istismarlarının üzerini kapattı
CIA’e ait gizlilik kararının kaldırıldığı belgelerde, kurum personelinin cinsel içerikli suçlar işlediği fakat bu suçlara yönelik soruşturmaların yapılmadığı ortaya çıktı.
ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’ye ait gizliliği kaldırılan belgelerde, kurum personelinin çocukların da içinde bulunduğu kişilere yönelik cinsel içerikli suçlar işlediği fakat bu suçların soruşturulmadığı ortaya çıktı.
Amerikan medyasına göre gizlilik kararının kaldırıldığı CIA genel müfettişi raporları, bir istismar modeli ve federal savcıların teşkilat personelini sorumlu tutmama eğiliminin tekrar ettiğini gösteriyor.
CIA, son 14 yılda, kendi çalışanlarının ve sözleşmeli personelinin en az 10’unun çocukların da içinde yer aldığı gruba yönelik cinsel suçlar işlediğine dair gizli, güvenilir kanıtlar topladı.
Bu olayların büyük bir bölümü kovuşturma amacıyla yargı makamlarına havale edilmiş olsa da, içlerinden yalnızca biri tek bir suçla itham edildi.
Savcılar, geri kalan davaların kurum içinde ele alınması için CIA’ye geri gönderdi.
Ceza Verilmedi
Bu da az sayıda kişinin iş kaybının ötesinde cezai bir sonuçla karşı karşıya geldiği anlamını taşıyor.
Teşkilatta, çocukların da içerisine dahil olduğu cinsel suçların ele alınışı ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi gibi diğer federal kurumlardan farklı.
CIA çalışanları, muhtemel davaların devlet sırlarını açığa çıkaracağı endişesiyle hareket ettiğini, teşkilatın personeli hakkında kovuşturma yapılmasını engelleyerek direndiğini ifade ediyor.
Bilgiler, BuzzFeed’in Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası yoluyla elde ettiği yüzlerce kurum içi rapora dayanıyor.
Örneğin bir çalışan, 2 ve 6 yaşında çocuklarla cinsel ilişki yaptıktan sonra işten kovuldu.
İkinci bir kurum personeli, genç kızların annelerinin çektiği üç müstehcen videoyu satın aldı. Bu durumun ortaya çıkmasından sonra istifasını verdi.
Üçüncü personel, göreve çıktığında çocuklara cinsel istismarda bulunulan bin 400 video izledi. Bu kişiye verilen ceza ise kayıtlarda bulunmuyor.
Çocuk gibi davranan bir FBI ajanıyla cinsel ilişki ayarlayan bir sözleşmeli personelin sözleşmesi feshedildi.
Bu belgelerde ismi geçenlerden sadece birisi, bir suçla itham edildi.
Medyadan gelen soruları cevap vermeyen CIA, sadece “personelin işlemiş olabileceği suçlarla ilgili iddiaların ciddiye alındığını” bildirmekle yetindi.
Çocuk istismarları ve istismar görüntüleri seyretme de dahil cinsel içerikli suç işleyenler diğer kurumlarda da tespit edildi.
2009 Kasım’ında, Savunma Bakanlığı onlarca Pentagon personelinin veya sözleşmeli personelin bu tür görüntülerinin olduğunu kabul etti.
İstihbarat Topluluğu Genel Müfettişi, 2014 yılında Amerika’nın casus uydularını denetlemekle görevli Ulusal Keşif Ofisinden iki yetkilinin, yalan makinesi testleri sırasında çocukların cinsel istismara uğradığı görüntüleri seyrettiklerini kabul ettiğini ortaya çıkardı.
Bu arada CIA’ye ait belgeler, iç müfettişlerin çocukları da kapsayan cinsel suçların kanıtlarına sahip olduğunu, ancak federal savcıların hiçbir suçlamada bulunmadığına işaret ediyor.
Yayınlanan belgelerde CIA personelinin isimleri veya görevleri belirtilmiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.