islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BM: Türkiye, Oldukça Misafirperver

BM: Türkiye, Oldukça Misafirperver
2 Aralık 2021 15:13
A+
A-

Griffiths, milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapmakta olan Türkiye’yle ilgili açıklamada yaptı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) 2022 Küresel İnsani Yardım Planı’na ilişkin raporu yayınladı.

Raporun açıklamasını, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths yaptı.

“Dönüş Güvenli ve Gönüllü olmalı”

Raporda, dünya genelinde insani yardıma ihtiyaç duyanların sayısının her geçen yıl artmakta olduğunu belirtti. Buna göre, 2022’de geçen yıla göre yüzde 17 artışla dünya genelinde toplam 274 milyon insan acil yardım ve korumaya ihtiyaç duyacak.

Türkiye’deki sığınmacılara ilişkin soruyu cevaplayan Griffiths, “güvenli ve gönüllü” dönüş olmadan Suriyelilerin ülkelerine gitmeleri halinde hedef olabilecekleri uyarısında bulundu.

Türkiye Oldukça Misafirperver Ülke

Griffiths, “Suriyeli mültecilerin Suriye’ye (ancak) güvenli ve gönüllü bir şekilde dönmeleri mecburi.” dedi. Milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye’ye övgüde bulunan Griffiths, “Türkiye gerçekten de oldukça misafirperver.” şeklinde konuştu.

Mülteciler İçin 6 Milyar Dolar Fon Ayrıldı

Ağustos ayında Gaziantep’te Suriye sınırına gittiğini anımsatan Griffiths, Suriyelilere yardım eden Türk vatandaşı genç bir kızın kendisini çok etkilediğini ve genç kızın Suriyelilere yardım için kendisine, “Bu bizim için bir zorunluluk.” dediğini belirtti.

Griffiths, Türkiye, Lübnan ve Ürdün’deki Suriyeli mülteciler için 6 milyar dolar fon ayırdıklarını, bunun ciddi bir miktar olduğunu belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.