islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

CİHADI TERÖR OLARAK MI GÖRÜYOR? YAZIK

CİHADI TERÖR OLARAK MI GÖRÜYOR? YAZIK
11 Ocak 2023 14:04
A+
A-

Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi Başkanı Ali Raşid El Nuaimi, Çin’in Doğu Türkistan’daki zulmünü “terörle mücadele” olarak nitelendirerek Çin’e teşekkür etti.

Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi Başkanı Ali Raşid El Nuaimi, soykırımcı Pekin rejiminin işgali altındaki Doğu Türkistan’a düzenlediği ziyarette ÇKP yetkilileriyle görüştü. Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olan El Nuaimi, ziyaretin ardından kurucusu olduğu “Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi” adlı örgütün sosyal medya hesaplarından bir yazı paylaştı.

Arap dünyasının Çin ile her zaman iyi ilişkileri olduğunu belirten El Nuaimi, Soykırımcı ÇKP’nin Uygur Türklerine olan zulmünü “terörle mücadele” olarak tanımladı.

O paylaşımın ilgili bölümleri şöyle:

Sincan’daki (Doğu Türkistan) terörle mücadele planının tamamlanmasından dolayı Çin’i tebrik ediyoruz.

Sincan’da karşılaştığımız ilgi düzeyi, Çin liderliğinin bölgede yaşayan tüm halklara hizmet etme kararlılığını somutlaştırıyor.

Dünyanın her yerindeki makul insanların güvenli, istikrarlı ve müferreh bir Çin’e ihtiyacı var.

Uygur gençlerinin terör gruplarının kurbanı olmaması için, onların akıllarını kazanacak ikna edici bir söyleme ihtiyaç var.

Yorumununuz

İslam Ülkeleri yöneticiler ve sivil örgüt başkanları hayata Müslümanca bakamadıkları için cihadı terör olarak niteliyorlar.

Böylece büyük bir gaflet içinde yaptıkları yorumlar, Müslümanların özgürlük mücadelelerine balta vuruyor, azimlerini kırıyor ve ümitlerine kıyıyor.

Bunların ki tam bir Firavun mantığıdır. Firavun da Hz Musa’yı terörist olarak görmemiş miydi?:

“ Böylece Firavun, danışma meclisini toplayarak Musa’nın durumunu görüştü. İçlerinden bazıları, halkın tepkisini çekmemek için ona yumuşak davranmak gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Firavun, Musa’dan korktuğunu belli etmemek için, “Bırakın Musa’yı öldüreyim! O da varsın Rabb’ine yalvarsın. Bakalım o çok güvendiği Rabb’i onu elimizden kurtarabilecek mi? Doğrusu ben bu adamın, kültürel ve siyasî bir devrim yaparak inanç sisteminizi değiştirmesinden ve bu ülkede yönetimi ele geçirip bozgunculuk çıkarmasından korkuyorum!” dedi.” (Mümin 40/26)

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.