islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Türkiye’nin Gururu Hangardan Çıkışa Hazır

Türkiye’nin Gururu Hangardan Çıkışa Hazır
11 Ocak 2023 12:37
A+
A-

Milli Muharip Uçağın 2025 yılında uçması planlanırken, motorunun çalıştırıldığı ve hangardan çıkışa hazır olduğu açıklandı.

Türkiye, teknoloji ve savunma alanında birçok başarıya imza atılan bir yılı geride bıraktı. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te de savunma üretiminde büyümeye devam ediyor.

MMU TÜRKİY’NİN EN ÖNEMLİ TEKNOLOJİ PROJESİ: MMU
İşbirliği ve ihracat anlaşmaları gibi önemli adımlar atan Türkiye’nin milli üretiminde yeni bir gelişme daha yaşandı.

2023 yılına damga vuracak önemli projelerden biri olan ve aynı zamanda ülkenin en önemli teknoloji projesi olarak öne çıkan Milli Muharip Uçak’ta (MMU), geçtiğimiz aylarda son montaj aşamasına gelinmişti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen MMU’nun, 2025 yılında uçması planlanıyordu. Beklenenden önce tamamlanan Milli Muharip Uçağın motoru çalıştırılarak hangardan çıkışa hazır hale geldiği belirtildi. Törenin yapılacağı tarihle ilgili açıklama bekleniyor.

ÖZELLİKLERİ 
MMU üstün hava hakimiyetini;

Yeni Silahlarla Artırılmış Havadan Havaya Muharebe Menzili
Yüksek/Süpersonik Hızda Dahili Silah Yuvalarından Hassas ve Tam Vuruş
Yapay Zeka ve Nöral Ağ Desteğiyle Arttırılmış Muharebe Gücü ile sağlıyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.