islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4195
EURO
34,8299
ALTIN
2.430,39
BIST
9.971,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Çin Koronavirüsü İnsandan İnsana Bulaşıyor

Çin Koronavirüsü İnsandan İnsana Bulaşıyor

Mirat Haber Ajansı

Asya’yı ve bütün dünyayı tehdit eden Çin’de Wuhan Balık Pazarı’nda ortaya çıkan yeni koronavirüsün insandan insana bulaştığını teyit edildi. Milyonlar Çin’in Ay Yeni Yılı tatili için seyahat ederken, SARS benzeri virüsün büyük bir salgına yol açabileceğinden korkulmakta.

Ulusal Sağlık Komisyonu başkanı Zhong Nanshan Pazartesi günü Çin ve Tayland’daki yeni hastaların Wuhan şehrini ziyaret etmeden yeni virüsü kapmış olabileceğini söyledi. Zhong, virüsün insandan insane bulaştığını kabul etti.

Zhong, Güney Çin’in Kanton eyaletinde iki kişinin Wuhan’ı ziyaret eden aile üyelerinden hastalığı yakaladığını söyledi. Koronavirüs hastalarına yardımcı olan 14 sağlık personelinin de enfekte olduğunu da sözlerine ekledi.

İnsandan insana bulaşması, virüsün daha hızlı ve yaygın bir şekilde yayılmasını sağlayabilir. Virüs teşhisi konan toplam kişi sayısı 218’e yükseldi. Güney Kore Pazartesi günü ilk vakasını bildirdi. Bu arada, yerel sağlık komisyonuna göre Wuhan’da ölümler artıyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.