islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Mali Hükümeti Seçim Kazanması Garantiyken Kaçırılan Muhalifi Aramıyor

Mali Hükümeti Seçim Kazanması Garantiyken Kaçırılan Muhalifi Aramıyor
6 Mayıs 2020 17:16
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Mart ayı sonundaki parlamento seçimlerinden günler önce kaçırılan önde gelen bir Mali muhalefet liderinin ailesi, hükümetin güvenlik güçlerinin kaçırılan vatandaşın bulunup serbest bırakılmasında çok yavaş ilerlediğini söyledi. 2018 başkanlık seçimlerinde ikinci olan Sumeyle Cisse, 25 Mart’ta Mali’nin Timbuktu bölgesinde kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. 70 yaşındaki oğlu Bocar Cisse, kaçırma olayından sonra aile, devletin politikacının serbest bırakılması için müzakere etmek üzere kurulan komisyon vasıtasıyla kendileriyle temasa geçmesinin beş haftadan fazla sürdüğünü belirtti. Daha sonra serbest bırakılan Cisse ile birlikte kaçırılan diğer iki kişi de devlet komisyonundan haberleri olmadığını söyledi.

29 Mart sabahı Cisse, daha sonra serbest bırakılan diğer sekiz kaçırılan adamdan ayrı yere götürüldü ve nerede olduğu henüz bilinmiyor. Cisse’nin oğlu, çok az haber verildiğini, devletin ne yaptığından emin olmadıklarını söyledi. Kaçırma, şiddet tehdidi ve koronavirüsün yayılmasından korkmalarına rağmen, Mali genel seçimleri 29 Mart’ta planlandığı gibi devam etmiş ve Cisse ilk turda rahat bir şekilde kazanmıştı. Günler sonra Cisse’nin kaçırıldığı sırada gittiği Koumaira belediye başkanı Amadou Oumar Kalossi, serbest bırakılması için pazarlık yapmaya çalışırken kaçırıldı ve o da hâlâ kayıp.

Son yıllarda, Mali kötüleşen bir güvenlik durumu ile karşı karşıya. 2012 yılında ülkenin kuzeyinde yerel bir isyan olarak başlayan olaylar, kısa süre sonra ülkenin merkezine ve ardından komşu Nijer ve Burkina Faso’ya yayıldı. Ülke Fransız askerleri altında dış bağlantılarla yönetilmekte. Cisse Fransız ve Batılı güçlerin ülkeye hakim olmasına karşıydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.