islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Çin’in Gazze Söylemi Samimi Mi? Doğu Türkistan Ne Olacak?

Çin’in Gazze Söylemi Samimi Mi? Doğu Türkistan Ne Olacak?
7 Mart 2024 14:15
A+
A-

ÇİN’DEN GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZE SERT TEPKİ: “UYGARLIĞIN UTANCIDIR”

Çin‘in Gazze Söylemi Samimi Mi? Doğu Türkistan Ne Olacak?

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Gazze‘deki insani krize yönelik sert bir tepki gösterdi. Vang, saldırıların 100 binden fazla sivil kaybına neden olduğunu belirtti. Bu durumu “insanlığın trajedisi ve uygarlığın utancı” olarak tanımladı. Ayrıca, Filistin topraklarının uzun süren işgali ve tarihsel haksızlıkların düzeltilmeden devam edemeyeceğini vurguladı. Bunun yanı sıra iki devletli çözümün Orta Doğu’da kalıcı barış için kritik olduğunu ifade etti. Çin’in Filistin halkının meşru haklarını desteklediğini ve uluslararası barış çabalarına katkı sağlamaya devam edeceğini belirten Vang, barış müzakerelerine aktif bir şekilde dahil olacaklarını vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanı Vang: Gazze’deki Kriz İnsanlığın Utancıdır

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Gazze’de devam eden insani krizi değerlendirdi. Vang, 21. yüzyılda bu krizin önlenememesini “insanlığın trajedisi ve uygarlığın utancı” olarak nitelendirdi.

Vang, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının 100 binden fazla sivil can kaybına neden olduğunu belirtti. Uluslararası toplumu acil ateşkes ilanı ve insani yardım için harekete geçmeye çağırdı.

Filistin Halkının Tarihsel Haksızlığı Artık Düzeltilmeli

Vang, Gazze’deki facianın dünya için bir uyarı olduğunu ifade etti. Filistin topraklarının uzun süren işgali ve Filistin halkının bağımsızlık özleminin artık göz ardı edilemez bir durum olduğunu vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanı, tarihsel haksızlıkların düzeltilmeden devam edemeyeceğini belirtti. Ayrıca iki devletli çözümün Orta Doğu’da kalıcı barış için kritik bir yol olduğunu vurguladı.

Çin, Filistin’in Haklı Davasını Destekliyor

Vang, Çin’in Filistin halkının meşru ulusal haklarını desteklediğini açıkladı. Vang, iki devletli çözüm için yol haritasının belirlenmesi için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi. Filistin’in Birleşmiş Milletlere tam üyeliğini desteklediklerini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanı, Güvenlik Konseyi üyelerini Filistin meselesinde engel çıkarmamaya davet ederek, barış için uluslararası toplumla işbirliğine devam edeceklerini ifade etti.

Çin’in Barış Çabaları

Vang, Çin‘in barış için uluslararası toplumla çalışmaya devam edeceğini kaydederek, Filistin ile İsrail arasında iki devlet olarak barış içinde yaşama hedefi doğrultusunda müzakerelerin sürdürülmesi çağrısını yineledi.

“Arap ve Yahudi halkları uyum içinde bir arada var olmalı, barış için çaba sarf etmeli” diyen Vang, Çin’in bu süreçte aktif bir rol oynayacağını belirtti.

HABER YORUM

Çin’in Gazze Söylemi Samimi Mi? Doğu Türkistan Ne Olacak?

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi’nin Gazze konusunda yaptığı açıklamalar, düz bir mantıkla bakıldığında ne kadar da masum ve doğru açıklamalar olarak görülüyor değil mi?

Pekiyi aslında böyle mi?

Tabii ki de hayır… Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere yaptığı zulüm devam ederken, Gazze konusunda yaptığı masum açıklamaların arkasında başka hesaplar var diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

İnsan bazında da olsa ülke bazında da olsa çıkarcı bir dünyada yaşıyoruz. Muhtemelen, Çin’in Barış görüşmelerinde aktif rol oynamak istemesinin asıl sebebi, Gazze’de ve Gazze açıklarında bulunan Doğalgaz rezervlerinden pay alma isteğidir… Ya da başka bir sebep…

Çıkarların öne çıktığı bir dünyada yaşıyorsak, her ihtimali masaya yatırmalı ve düşünmeliyiz. Çin bu söyleminde samimi olsaydı, kendisi Doğu Türkistan’da zulme girişmezdi…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.