islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

GAZZE İÇİN KADIN HAKLARI SAVUNUCULARI NEREDE?

GAZZE İÇİN KADIN HAKLARI SAVUNUCULARI NEREDE?
15 Aralık 2023 15:58
A+
A-

SÖZDE KADIN HAKLARI SAVUNUCULARI, GAZZE’DE KATLEDİLEN KADINLARI GÖRMEZDEN GELDİ

Türkiye’de kadın hakları savunuculuğu yapan Aktivistler, Gazze‘deki Kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmaya devam ediyor.

Türkiye’de kadına şiddet ve cinayetlere karşı binlerce eylem düzenleyen sözde kadın hakları savunucuları, Gazze‘de yaşanan kadın katliamlarına sessiz kalarak eleştiri oklarını üzerlerine topluyorlar.

Mahsa Amini Olayında Saç Kesme Protestosu Yapanlar, Gazze Katliamını Yok Saydı

İran’da ‘ahlak polisleri’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini için saç kesme eylemi düzenleyen kadın hakları savunucuları, Gazze’de yaşanan kadın cinayetlerine duyarsız kaldı.

Gazze’de 4 Binden Fazla Kadının Katledilmesine Karşı Ses Çıkmayan Sözde Aktivistler

Sözde kadın hakları savunucuları Gazzeli kadınlara karşı sessiz. İsrailli işgal güçleri tarafından acımasızca ve amansızca katledilen 4 binden fazla Gazzeli kadına karşı duyarsızlıkları eleştiriliyor. Ayrıca 7 Ekim’den bu yana yaşanan trajediyi görmezden gelen aktivistler ise konu hakkında neden sessiz kaldıklarını açıklayamıyor.

HABER YORUM

Bizim, kadınları koruyacağım diye ortaya çıkan dernek ve vakıflarımız evlere şenliktir…

Mesela bu aktivistler, LGBT denilen hayasızlığa sahip çıkacağız diye yırtınırlar. Ama 7 Ekim’den bu yana Filistin’de katledilen 4 Binden fazla kadına sahip çıkacak açıklamalar yapmazlar.

Kadın haklarını savunacağız diye erkeği ötekileştirmeye gelince hepsi aslan kesilir…

Mesela toplumun temeline, adeta dinamit olarak yerleştirilen “Süresiz nafaka” zulmüne sahip çıkmakla kalmazlar. Kadınları yücelteceğiz diye erkekleri zelil etme çabasına gireler.

Bu kadın savunucularının en büyük özelliği, İslam’a saldırmak için fırsat kollamalarıdır. Onlara göre İslam kadına hak vermemiştir ve ikinci sınıf olarak görmektedir. Bunu, dünyada yapılan birkaç yanlış uygulamaya bakarak dillendirirler. Ama okuyup araştırma zahmetine girip doğruyu anlama ve öğrenme çabası göstermezler.

Mesela bu aktivistlerin, o çok beğendikleri Avrupa’da kadının 19 yüzyılın başlarına kadar insan olup olmadığı konusunda ki tartışmalardan bile haberleri yoktur. Çünkü onlara göre Avrupa medeni ve İnsan haklarına saygılı, İslam ise gerici ve yobazdır.

Hal böyle olunca bu kadın STK’ları, Filistin’de yapılan zulmü ve kadın ölümlerini gör(e)mezler. Görseler de orada ki feryadı duyamazlar. Diğer bir deyişle görmek ve duymak istemezler.

Bize, LGBT’ye sahip ve destek çıkan taraflı kadın STK’lar lazım değil. İslam’ın güzellikleriyle donanmış, Filistin dahil dünyanın dört bir tarafında mazlum konumunda ki kadınlara sahip çıkacak STK’lar lazımdır.

MİRAT HABER – YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.