islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4316
EURO
34,8125
ALTIN
2.441,95
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

Hamas’tan Rest: Kana Bulanmış İmajını Değiştiremeyeceksin

Hamas’tan Rest: Kana Bulanmış İmajını Değiştiremeyeceksin
7 Mart 2024 12:13
A+
A-

Hamas, ABD’yi İsrail Saldırılarına Ortak Olmakla Suçluyor

Hamas, ABD’yi Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarına ortak olmakla suçlayarak sert bir rest çekti. Özellikle “soykırım” saldırılarına ilişkin Washington yönetimi ile yaşanan gerilimde Hamas’ın açıklamaları dünya gündemine oturdu.

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rışk, ABD. İsrail’in Gazze’deki saldırılarında tam bir ortak olduğunu söyledi. Ayrıca halkının kanına bulaşan imajı düzeltemeyeceklerini ifade etti.

Hamas‘ın rest çektiği açıklamalarda, ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze Şeridi’nde olası bir ateşkesin Hamas’a bağlı olduğuna yönelik sözlerine sert tepki geldi. İzzet er-Rışk, ABD’nin işgalci İsrail’e destek vererek soykırım suçlarına ortak olduğunu söyledi.

Rışk, ABD’nin Gazze’ye insani yardım göndererek imajını düzeltmeye çalışmasının, halkının gözünde gerçek bir çözüm olmadığını ifade etti. Ayrıca ABD’nin Nazi işgal ordusuna silah temin etmeyi durdurması gerektiğini vurguladı.

Hamas’ın Çağrısı: İsrail İle İşbirliği Son Bulmalı

ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’ye insani yardım gönderme açıklamalarına rağmen, Hamas, işgalci İsrail’e sağlanan destek ve silah temini konusunda Washington yönetiminden adım atılmasını istiyor.

İzzet er-Rışk, taraflar arasındaki müzakerelerde öncelikli konunun, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına son verilmesi olduğunu belirtti. Ve ABD’nin bu konuda etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.

ABD Başkanı’ndan Hamas’a Ateşkesle İlgili Mesaj

ABD Başkanı Joe Biden’ın Hamas’ın elinde olduğunu ve İsraillilerin işbirliği yaptığını söylediği ateşkes konusu, Hamas’ın nasıl bir tavır alacağı konusunda belirsizliği sürdürüyor.

Biden’ın açıklamalarının ardından Hamas’tan henüz resmi bir cevap gelmezken, İsrail medyası, Hamas’ın nasıl bir tutum takınacağını merakla bekliyor.

Müzakerelerdeki Güncel Durum

Son olarak, Kahire ve Paris’te gerçekleşen müzakerelerin ardından, Mısır’ın ev sahipliğindeki son görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor. Hamas’ın İsrail ile işbirliği eleştirileri ve ABD’nin müdahil olma çabaları, bölgedeki diplomatik gelişmeleri şekillendiriyor.

HABER YORUM

Özellikle ABD’nin, Gazze konusunda düştüğü komik duruma bakar mısınız?

İsrail’e ilk günden beri destek veren ABD, Şımarttığı İsrail’e şimdi söz geçiremeyince, “Ateşkesin Hamas’a bağlı olduğunu” söyleyerek, sıvama işine girişmiş.

Bir yandan İsrail’e her türlü desteği veren ABD, diğer taraftan güya abilik yapmaya çalışıyor.

Bir taraftan İsrail’e büyük silah transferleri yaparken, diğer taraftan uçaklarla  Gazze sınırına kokuşmuş yiyecekler atarak, imajını kurtarmaya çalışıyor…

Şimdi de çıkmış, ateşkesin Hamas’a bağlı olduğunu açıklayacak kadar da komik bir duruma düşüyor.

Tabii yerseniz!

İsrail ile birlikte katilsin  ABD!

Ne yaparsan yap, kana bulanmış imajını değiştiremeyeceksin.. Çümkü 30 Bin masum insanın kanı var elinde… Gün gelecek o kanın içinde boğulacaksınız…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.