islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5668
EURO
34,8820
ALTIN
2.438,56
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Çocuğuma Allah’ı anlatıyorum 2

Çocuğuma Allah’ı anlatıyorum 2
Şeyma DEMİRCAN NAMAZCI

Bir önceki yazımızda çocuklara Allah bilgisini fırsat eğitimi ile daha kolay daha hayatın içinden bir halde öğretebileceğimize dair bilgiler ve örnekler vermiştik. Bu günkü yazımızda Allah’ın isim ve sıfatlarını doğru şekilde verebilmenin önemine dair örnekler vereceğiz. Çünkü bu eğitimi bizler doğru şekilde veremezsek çocuklar informal eğitim yoluyla hatalı ve hatta yanlış bir inanış şekli ile Allah sevgisinden önce korkusuyla tanışabilir.

Unutmamalıyız ki inanmak için sevgi şart değildir. İnsan korktuğuna da inanabilir. İşte burada önemli olan sevgiyle yoğrulmuş bir inanç temeli atabilmektir. Bundan sonrası ise zaten kendiliğinden gelecek ve tamamlanacaktır.

Allah Çok Sevendir

Çocuk oturma odasına annesinin yanına gelir.

Çocuk: ” anne bu gün arkadaşım Ahmet bana yalan söyledi, yalan çok kötü bişeydir değil mi?”
Anne: ” haklısın oğlum , yalan kötü bişeydir.

Çocuk: ” ben artık onu sevmeyeceğim, hem yalan söyleyenleri Allah’ta sevmez değil mi?

Anne :“ hayır oğlum, Allah herkesi sever, hele çocukları çok sever, ama yalan söylemeyen çocukları daha da çok sever,  hadi şimdi anlat bakalım neler oldu, belki Ahmet de üzgündür ne dersin” der.

Allah Çok Verendir

Çocuklar yemek masasında yemek yiyorlardır. İçlerinden biri yemeğini yemek istemeyince Mustafa ”  yemeğini bitirmelisin yoksa Allah gücenir nimetlerinin hepsini alır” der. Yemeği yemek istemeyen çocuk “alsın istemiyorum zaten” der .

Öğretmen : “Mustafacığım yemeklerimizi bitirmeliyiz yoksa israf olur haklısın ama Allah çok verendir çok cömerttır. Hele israf etmeyenlere daha da çok cömerttir” der.

Allah Yardım Edendir

Kerem toplumun yaramaz niye nitelendireceği fazla haraketli çocuklardandır. O gün okulda çok durgun olması sebebi ile öğretmeni Keremle sohbete başlar. Kerem öğretmenine anlatır.

“Ben çok yaramazlık yapıyorum annemi üzüyorum, ananem annenizi üzerseniz Allah sizi taş yapar dedi. Ama ben yine duramıyorum yaramazlık yapıyorum, taş olmakta istemiyorum.

Öğretmen: “Keremciğim anneni üzmemeye çalışsan keşke, sorumluluklarını yerine getirmeye çalışsan, buna karar verirsen Allah sana yardımcı olur. Allah iyiliklere hep yardımcı olur. Allah taş yapmaz, duaları kabul eder, annesinin üzülmesine üzülen çocukların dualarınıda çokça kabul eder.” der.