islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Çokuluslular dünya sistemini tıkayan mahsur denizciler için el ele

Çokuluslular dünya sistemini tıkayan mahsur denizciler için el ele
Mirat Haber Ajansı

300’den fazla üst düzey nakliye, madencilik ve ticaret şirketi, COVID-19 nedeniyle aylarca gemilerde kalan yüz binlerce denizciye yardım etmek için birlikte çalışmayı planladıklarını açıkladı. Dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 90’ı deniz yoluyla taşınıyor ve Korona kısıtlamaları tedarik zincirlerini etkiliyor. Aralık ayında BM Genel Kurulu, tüm ülkeleri, denizcilik personelini kilit işçiler olarak atamaya çağırdı. Bununla birlikte, gemi mürettebatları hala karadaki meslektaşlarıyla iş yapmakta zorlanıyor. Denizcilik sektörü yetkilileri, birçok denizcinin dayanma noktasının sonuna geldiğini ve birçoğunun denizcilik çalışma sözleşmesinde belirlenen 11 aylık bir sınırdan daha uzun süredir denizde olduğunu belirtiyor. Moller Maersk, madenciler Anglo American ve Rio Tinto, petrol devleri BP ve Royal Dutch Shell gibi nakliye gruplarının yanı sıra ticaret şirketleri Cargill, Trafigura ve Vitol gibi şirketler, “Neptün Deklarasyonu” nun imzacıları olarak aralarında bilgi paylaşımını artıracak.

Gemi terki vakaları ikiye katlandı

Bir gemide planlanandan daha uzun süre mahsur kalmak, denizciler için güvenlikleri ve zihinsel sağlıkları için bir risk. Milyonlarca dolar değerindeki kargolarla ilgilenmek stresli bir iş olabilir ve gemiyi boşaltmak, lojistik, çevresel tehlikeler ve insanların acı çekmesi kabus yaratabilir. Yine de, küresel tedarik zincirlerindeki her şeyden büyük bir kâr elde etmelerine rağmen, şirket sahipleri nadiren sorumlu tutuluyor. Medyaya göre, geçen yıl terk edilmiş gemi vakaları en muhafazakar hesaba göre  bile neredeyse yüzde 90 arttı. Girişimi imzalayanlar, denizciler için kilit işçi statüsü talep ederken mürettebat değişikliklerini hızlandırmak için gemi kiralayanlar ile gemi kiraya verenler arasındaki işbirliğini de artıracak.

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.