islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Mossad Şefi İlhak Görüşmek Üzere Mısır’da

Mossad Şefi İlhak Görüşmek Üzere Mısır’da

Mirat Haber Ajansı

İsrail’in Mossad şefi, Batı Şeria’nın ilhakını görüşmek üzere Mısır’ın Genel İstihbarat Teşkilatı başkanı ile bir araya geldi. Basında çıkan haberlere göre, bu birkaç hafta önce Kahire’ye yapılan gizli bir yolculuk sırasında gerçekleşti. İsrailli Yossi Cohen, diğer konuların yanı sıra Trump’ın Orta Doğu barış planına göre ilhakı görüşmek üzere üst düzey Mısırlı yetkililerle bir araya geldi. Mossad şefi, başta Hamas olmak üzere Filistinli grupların yasadışı İsrail yerleşimlerinin ve Ürdün Vadisi’nin ilhakına olası tepkilerle ilgileniyordu. Rapora göre ikili, durumun kontrolden çıkma olasılığı hakkında da konuştu.

İsrail’in en büyük endişesi Filistinlilerin intihar operasyonları ve şiddetli tepki vermesi. Bu taktik İkinci İntifada sırasında da yaygın olarak kullanıldı. Rapora göre Tel Aviv, Kudüs’ün bu tür şiddetli misillemelere karşı özellikle savunmasız olduğundan korkuyor. Cohen ile Mısır Genel İstihbarat Servisi Genel Başkanı Abbas Kamil arasındaki görüşmeler, Arap devletinin Dışişleri Bakanı Semih Şükrü’nün huzurunda gerçekleşti. Görüşmelerde Mısırlı ve Ürdünlü yetkililere brifing verildi. Mısır ve Ürdün, Orta Doğu’da İsrail ile resmi barış anlaşmaları yapan yegane Arap ülkeleri. Kahire zaman zaman İsrail ve Filistinliler arasında arabuluculuk yapmaya çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.