islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

CSI-Beyrut: Liman Patlamasına FBI Soruşturması

CSI-Beyrut: Liman Patlamasına FBI Soruşturması

Mirat Haber Ajansı

Üst düzey bir ABD’li diplomat yaptığı açıklamada, FBI’ın yüzlerce ölüme neden olan büyük Beyrut patlamasına ilişkin soruşturmaya davet edildiğini ve katılacağını söyledi. Aynı zamanda benzer olayların bir daha yaşanmaması için Lübnan’da reformların yapılmasını da isteyerek yıkılmış bir Beyrut mahallesini gezen ABD Siyasi İşler Ateşesi David Hale, Lübnan’ın ekonomik ve mali reformların ardından işlevsiz yönetişimin sona ermesine ve boş vaatlere son verilmesine ihtiyacı olduğunu söyledi. ABD siyasi işler ateşeleri genelde istihbarat görevlilerinden, çoğu zamanda CIA’den seçiliyor. FBI Amerikan iç istihbaratı ve olay yeri incelemelerinde dünyada lider.

Beyrut limanında meydana gelen patlamada 6.000 kişiyi yaraladı ve zaten mali krize sürüklenen şehirdeki yaklaşık 300.000 kişiyi evlerini terk etmeye zorladı. Çok sayıda Beyrutlu hala kayıp. Yetkililer, 4 Ağustos patlamasını limanda yıllarca güvenlik önlemleri alınmadan depolanan büyük amonyum nitrat stokundan kaynaklanmış olacağını söylediler. Beyrut protestoları hükümetin istifasının ardından hala devam ediyor. Amerika ve İsrail Lübnan’da Hizbullah’ın etkisinin olmadığı bir hükümetin kurulmasını istiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.