islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Merkel halefi: ‘Almanya’ya yolu’ mültecilere kapalı

Merkel halefi: ‘Almanya’ya yolu’ mültecilere kapalı
Mirat Haber Ajansı

Bu dönemin sonunda siyaseti bırkacağını belirten Almanya Başbakanı Angela Merkel’in halefi olarak Hıristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) olası başkan adayı Friedrich Merz, Yunanistan veya Bosna’daki kamplardan gelen mültecilerin Almanya’ya gelmesi fikrine karşı çıktı. Merz, Almanya’ya giden yolun artık açık olmadığını söyledi. Merz, tüm Avrupa Birliği’nin özellikle Balkanlar’daki veya Yunan adalarındaki mültecilere yardım etmekle yükümlü olduğunu, ancak bu insani felaketin Almanya’nın herkesi kabul etmesiyle çözülemeyeceğini açıkladı. Akdeniz’de düzensiz ve yaşamı tehdit eden göçü önlemek için Avrupa’nın kaynak ülkelerle ve geçiş ülkeleriyle anlaşmalar yapmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

CDU lider adayı, önceki yıllara göre daha fazla sınır dışı yapılması gerektiğini söyledi. Herkese de eşit davranılmayacağını açıkladı. Örneğin Suriye’de uçuş ve kara yollarının olmaması nedeniyle yasal göç ve güvenli seyahat için yasal, insani ve gerçek engeller bulunuyor ve bu nedenle sınır dışı etme münferit durumlar dışında mümkün olmayacak.

Almanya’nın hakimi 2 hafta içinde belirleniyor

Merkel ‘in muhafazakar partisinin lideri, Ocak ayı ortasında düzenlenecek çevrimiçi bir konferansta seçilecek. CDU üyeleri, Kuzey Ren-Vestfalya lideri ılımlı Armin Laschet, liberal ve Merkel ‘in tarihi rakibi Merz ile dış politika uzmanı Norbert Rottgen arasında seçim yapacak. Adaylar arasında en öne çıkan kişi Friedrich Merz 11 Kasım 1955 doğumlu bir avukat ve politikacı. Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) üyesi olarak, 1989’dan 1994’e kadar Avrupa Parlamentosu (MEP) Üyeliği yaptı ve 1994’ten 2009’a kadar Federal Meclis’e seçildi. 2000’den itibaren Alman Millet Meclisi Bundestag’da CDU/CSU parlamento grubuna başkanlık etti. Merz, aynı zamanda 2018 CDU liderlik seçiminde de aday oldu ve ikinci oldu. Eylül ayında yapılacak milletvekili seçimlerinde partinin seçilmiş liderinin sağ bloğun adayı olması muhtemel. Merkel, 16 yıllık görevinin ardından bu yıl istifa ettiğinde Merz’in göreve gelmesi beklenmekte.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

ETİKETLER: Angela Merkel
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.