islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3775
EURO
34,7710
ALTIN
2.440,67
BIST
9.996,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

CUMA NAMAZI MESAİ DÜZENLEMESİ” TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR

CUMA NAMAZI MESAİ DÜZENLEMESİ” TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR
10 Ağustos 2023 13:00
A+
A-

Cuma namazı düzenlemesi tartışmaları devam ediyor. Özellikle Sol-Kamalist gazeteci ve yazarlar bu konuda davulu ellerine almışlar vuruyor da vuruyorlar.

Neye nasıl vurduklarının farkında bile değiller… Tatlı biri ritim çıkıyor mu çıkmıyor mu umurlarında değil… Çünkü hayatları boyunca böyle bir dertleri olmadı.

Bir de bunlara CHP’li bazı isimler katılmış ki, evlere şenlik bir görüntü ortaya çıkıvermiş…

Müslüman mahallesinde salyangoz sattıklarının farkındalar ama… Durmuyorlar, duramıyorlar….

İslami motif taşıyan her şeye karşı bu adamlar… İşin garip tarafı bunu ilericilik ve modernlik adına yapıyorlar…

Bir insan Cuma namazı düzenlemesi düzenlemesine  neden karşı çıkar?

Açık konuşacağım… Gavurluğundan…

Yahu kardeşim Cuma namazı Mesai saati ayarlaması seni alakadar etmiyor ki… Zaten sen namaz kılmıyorsun. Kimse de seni Cuma namazına git diye de zorlamıyor. Bizi sizin Cuma namazı kılıp kılmadığınız zerre kadar ilgilendirmiyor. Bu düzenleme Cuma namazı kılmak isteyen ama çeşitli sebeplerle kılamayanları ilgilendiriyor

Bu düzenleme Cuma namazına gitmek isteyip de mesai saati ya da ders programı sebebiyle gidemeyenler için teklif edilmiş bir durum.

Bu sebeple bırakın hoplayıp zıplamayı… Ömrünüzde bir kere hak ve hakikatten yana tavır koyun. Bir kere, İslam’dan yana tavır koyun!

Bakın ne demiş Cuma namazı düzenleme konusunda  eski CHP milletvekili şarkıcı Sabahat Akkiraz:

“Cuma Müslümanlar için, Perşembe aleviler için, pazar Hıristiyanlar için tatil. Herkes bir şey isteyebilir. Laiklik bu yüzden önemli. Vatandaş inanç kimliğine göre yönetilemez. Herkes rahatça cuma kılabiliyorken, bunlar olmayan bir mağduriyet yaratıyor.”

Bu hanımefendi sırça köşkünde otururken halktan çoook uzak bir açıklamaya imza atarak, konunun cahili olduğunu ortaya koymuş maalesef… Anlaşılan o ki, bazı Üniversitelerde, tam Cuma saatine ders ve sınav konulduğundan haberi yok… Patronu izin vermediği için Cuma Namazına gidemeyen işçilerden de haberi yok. Ya da ortaokul  ve liselerde Cuma saatinde ders olduğu için namaza gidemeyen öğrenci ve öğretmenlerden… Sonra, alevi vatandaşlarımızın çoğunun Cuma namazı kıldığından da haberi yok anlaşılan.

Bu konuyu klasik “Devrim yasaları” çerçevesine hapsederek güya haklı olduklarını savunanlara tek bir cümlemiz var söyleyecek:

“Yeter artık! Bu milletin inançlarını hafife almayı ve  insanları aptal yerine koymayı bırakın!”

Halkımızın manevi değerlerine muhalif yaşamayı marifet sayan gazetecilerden Enver Aysever’de şöyle buyurmuşlar(!)

“Pazar yerine Cumayı tatil yaparsanız, pazar günü kiliseye giden Hıristiyanlar ayağa kalkarsa ne halt edeceksiniz?”

Halkın manevi değerlerine ve yeri geldiğinde de halkın bizzat kendisine hakaret etmeyi siz yapabilirsiniz ama bizim böyle bir lüksümüz yok. Zira böyle bir lüksümüzün olmadığını, sizin beğenmediğiniz ama bizim hayat nizamı olarak seçtiğimiz İslam “Sizin dininiz size, bizim dinimiz bize”  buyurarak söylüyor bize.

Ancak Sayın Enver Aysever Beyin yukarıda yer verdiğimiz  açıklamasına, kargaların dahi güldüğünü belirtmeden geçemeyeceğim..

“Ülkemizde yaşayan 85 Milyonun içinde kaç tane Rum ve Ermeni yaşıyor ki siz böyle bir açıklama yapabiliyorsunuz? Ben size söyleyeyim o zaman.

Ülkemizde 4 bin Rum ve ortalama olarak 40 bin Ermeni var…

Ama istatistikler, Cuma namazına gidenlerin sayısını 15-20 milyon arasında gösteriyor…

Ne dersiniz? Sizce de Müslümanım diyen insanların bu ülkede Cuma namazına gitme özgürlüğü yok mu?

Yazımızın sonunda o çok bilmiş ama aslında hiçbir şey bilmeyen Kamalist’lere bir sorumuz daha var :

Siz haftalık tatili, Hristiyanlar rahatça Kiliseye gidebilsin diye mi Pazar gününe aldınız?

Arif Nihat Asya bu konuyu ne kadar da güzel özetlemiş bizlere:

Bize bir nazar oldu/ Cumamız Pazar oldu/ Bize ne oldu ise/Azar azar oldu.

Selam, saygı ve muhabbetlerimle…

Şaban DOĞAN

MİRATHABER.COM

CHP GENEL MERKEZİ, İL VE İLÇE TEŞKİLATLARINDA CUMA NAMAZI KILAN VAR MI?

 

 

Yorumlar
  1. Galip Koç dedi ki:

    Hocam iyi güzel yazmışsınız, kalemininize sağlık da bugün hala bu problem yaşanıyorsa suçlu bunu tartışanlar mı yoksa bu problemi görmezden gelen etkili ve yetkililer mi?