islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5433
EURO
34,9184
ALTIN
2.430,06
BIST
9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

CUMHURBAŞKANI VE OĞLUNA MAL EDİLEBİLİR Mİ?

CUMHURBAŞKANI VE OĞLUNA MAL EDİLEBİLİR Mİ?
24 Mayıs 2023 15:14
A+
A-

{  ALLAH’IN HUZURUNA BİRİNİN MÜSAADESİYLE GEÇİLİR Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal‘ın 14 Şubat’ta düzenlenen cenaze töreninde yaşanan skandalı ilk kez anlattı.

“Camide protokol döneminin AKP ile geldiğini söyleyen İmamoğlu, yaşanan olayı şu ifadelerle aktardı:

“Baykal’ın cenazesine gittim. Üç dört kişi var. Vakit namazını kılmaya girdim. Baktım ki önde dört saf boş. En ön safa oturduk. Trabzon Milletvekili de şahittir. Biraz sonra insanlar gelmeye başladı. Arasında bakanlar var, Diyanet İşleri Başkanı var. Kimse ön safa oturmuyor. Biraz sonra bir gürültüyle sayın Cumhurbaşkanı geldi. Dördüncü saftaki herkes ayağa kalktı. Sayın Cumhurbaşkanıyla beraber ön safa gittiler. Allah’ın huzuruna birinin müsaadesiyle geçilir mi kardeşim. Baykal’ın cenazesinden beri ilk kez anlatıyorum bunu.”

“BİLAL ERDOĞAN CEMAATİ 35 DAKİKA BEKLETTİ”

İmamoğlu, katıldığı bir başka cenaze töreninde de cemaatin yaklaşık 35 dakika boyunca Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından bekletildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Beylikdüzü Belediye Başkanıyken Konya’dayız bir toplantı için. Beraber camiye gittik, dizim rahatsız ameliyat geçirmiştim. Caminin girişinde oturduk, ‘Oturarak kılacağım’ dedim. Ezan okundu. Vaiz işini bitirdi, o ara Kuran’dan sureler okunmaya başladı. Yarım saat… Millet homurdanmaya başladı. ‘Neden başlamıyor namaz’ diye… İmam ‘Beyefendi geldi mi haber verin’ dedi. Beyefendi kim? Sayın Cumhurbaşkanı’nın oğlu. 35 dakika cemaati beklettiler. Şahitlerim var. Bunu ilk defa anlatıyorum. Samimi dindarlığı yerle bir ettiler. }

YORUMUMUZ 

Sayın Ekrem İmamoğlu’nun anlatımları doğrudur. Benzeri olaylara biz de tanık olduk.

İyi de bu olayların Cumhurbaşkanı ve oğlunu yerme sebebi kılınması ahlaki midir?

Sayın Cumhurbaşkanı Cami adabını bilir. Onun ön safın kendine ayrılmasını istemesi mümkün değil. Yakından tanıdığımız Bilal Erdoğan’ın “ Benim gelişimi bekleyin” şeklinde haber salması da olası değil.

Ama cemaat/halk  bilgisizdir. Genelde saygıyı yalakalığa dönüştürür. Ama burada durum muhtemelen farklıdır: Cumhurbaşkanının geleceğini haber aldığı için veya güvenlik için önceden gelen korumalar uyarıda bulunduğu için ön saf boş bırakılmış olabilir.

Cami cemaati olan parti ilgilileri imama “Bilal Erdoğan’ın beklenilmesi” şeklinde bir uyarı yapmış olabilir. İmam, makul bir sebeple de olsa üç beş dakikayı aşan beklemenin yapılamayacağı uyarısında bulunabilir ve de cemaati namaza kaldırabilirdi. Yapmadı veya kendisine özgü sebeplerle  yapamadı.

Burada bu vesile ile ön safın kimseye ayrılamayacağı, cemaatin de hiç kimse için bekletilemeyeceği bilgisini bir daha hatırlatmış olalım.

Buraya kadar tamam, ama ikinci tur için seçim arifesindeyiz.  Bu olayları seçim malzemesi olarak açıklamak ve suçluymuşlar gibi Cumhurbaşkanı ve oğlu aleyhine kullanmak cemaatin ve imamın hatasından çok daha büyük bir hatadır. Ayıptır ve günahtır.

Ekrem İmamoğlu’nun tavrı tam bir din sömürüsü değil mi?

Ayırım yapmadan ifade ediyoruz. Yarışma laik düzen içinde yapılıyor. Kim olurlarsa olsunlar siyasilerimizin dinimizin yakasından düşmesini istiyoruz.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.