islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5445
EURO
34,9707
ALTIN
2.428,30
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

DAEŞ Suriye’ye geri mi döndü?

DAEŞ Suriye’ye geri mi döndü?
Mirat Haber Ajansı

Suriye’de 40’a yakın askeri öldüren otobüs katliamının ardından, DAEŞ’in yeniden canlanacağına dair korkular arttı. Irak ve Şam İslam Devleti örgütü, cihatçıların Suriye’nin doğusunda bir otobüsü pusuya düşürdüğü günden önce Suriye’de yaklaşık 40 askerin öldürüldüğü saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi savaş gözlemcisi yaptığı açıklamada, DAEŞ’in doğudaki Deyrizor ilinde tatil için evlerine giderken rejim askerlerine saldırarak en az 37 kişiyi öldürdüğünü bildirmişti.

Mezhep noktasından propaganda

Saldırıda öldürülenler arasında sekiz subay da yer alırken, 12 asker yaralanmıştı. DAEŞ’in propaganda kolu Emek tarafından yapılan açıklamada, savaşçılarının  “mürted Nusayri ordu unsurlarını” taşıyan bir otobüsü pusuya düşürdüğünü söyledi. Nusayri, Devlet Başkanı Beşar Esed’in mensup olduğu Alevi mezhebi için aşağılayıcı bir terim. Araç, ağır silahlar ve çok sayıda patlayıcı cihazla hedef alındı, ağır saldırı sonucu otobüs imha edilirken, 40’a yakın ölüm ve yaralanmalar gerçekleşti.

Suriye’de son dönemde ilk

Gözlemevi başkanı Rami Abdurrahman, bunun DAEŞ’in kendi halifeliğini ilan ettiğinden bu yana en ölümcül saldırılardan biri olduğunu açıkladı. DAEŞ 2014’te, Suriye ve Irak’ın büyük bir bölümünü ele geçirmiş ve iki ülkede birden fazla saldırı ile topraklarının yenilgisinden önce sınır ötesi halifelik ilan etti. Grup geçen yıl Mart ayında Suriye’de yenilgiye uğratıldı, ancak uyuyan hücreler, Humus merkez vilayetinden Deyrizor’a ve Irak sınırına kadar uzanan geniş çölde saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

SANA resmi haber ajansı da, bir otobüse düzenlenen terör saldırısında 25 vatandaşın öldüğünü ve 13 kişinin de yaralandığını bildirdi. Gözlemevi, konvoyun parçası olan diğer iki otobüsün kaçmayı başardığını bildirdi. Gözlemevi, Suriye’deki savaşın 2011’de başladığından bu yana 387.000’den fazla insanı öldürdüğünü söylüyor. Ölenler arasında aralarında yabancılar da bulunan 130 bin 500’den fazla hükümet yanlısı savaşçının yanı sıra 117 bin sivil de yer alıyor.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.