islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Erdoğan’dan Müthiş Azerbaycan Manatı Stratejisi

Erdoğan’dan Müthiş Azerbaycan Manatı Stratejisi
21 Aralık 2021 10:59
A+
A-

 

Türkiye‘nin başlattığı Türk dünyasının birliği ve ortak çıkarlar etrafında toplanma hedefine hızla gitmekteyiz.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Azerbaycan Cumhuriyeti’nin resmi parası olan Manat, Türkiye’nin dış alım satım işlemlerinde kullanılacaktır.

Azerbaycan Manatı’ndan sonra, diğer Türk cumhuriyetleri para birimleri de kullanılacaktır. Dolayısıyla bu, Türk Merkez Bankası tarafından dış işlemlerde sırayla gerçekleşecek.

Türkiye’ye yönelik eleştirileriyle bilinen BAE’nin para birimi Dirhem de, alım satım işlemlerinde kullanılacakt. BAE, yıllardır Türkiye’ye yönelik her türlü pis, kirli, ahlaksız, haysiyetsiz, onursuz ve alçakça işlere kalkıştı. İstediğini elde edemeyince Türkiye’nin önünde diz çöktü. BAE, İslam’ın en büyük düşmanlarından ve ikinci İsrail olarak da adlandırılıyor.

Türkiye, BAE’ye bu fırsatı tanıyarak, bölgeye ve ülkemize yönelik yaptığı ihanetlerden tamamen vazgeçmesini istiyor. Bunun için bir fırsat sunduğunu belirtiyor.
Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeye göre, TCMB alım satım işlemlerine yeni dövizler ekledi. Azerbaycan yeni manatı ve BAE dirhemi, bu dövizler arasında yer alıyor. Bu adım, döviz işlemleri çeşitliliğini artırıyor.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ile Hazine ve Maliye Bakanlığının 2008-32/34 Sayılı Tebliğine İlişkin TCMB Genelgesi’nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan değişiklikler kapsamında, TCMB tarafından alım satım konusu yapılan dövizler arasına Azerbaycan yeni manatı ile BAE dirhemi eklendi. Böylece TCMB’nin alım satıma konu döviz tablosunda yer alan para birimi sayısı da 22’ye yükseldi.

Merkez Bankasınca alım satım konusu yapılan dövizler şöyle:

“ABD doları, Avustralya doları, Azerbaycan yeni manatı, BAE dirhemi, Bulgar levası, Çin yuanı, Danimarka kronu, avro, Güney Kore wonu, İngiliz sterlini, İran riyali, İsveç kronu, İsviçre frangı, Japon yeni, Kanada doları, Katar riyali, Kuveyt dinarı, Norveç kronu, Pakistan rupisi, Rumen leyi, Rus rublesi ve Suudi Arabistan riyali.”

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.