islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5487
EURO
34,8620
ALTIN
2.424,10
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Dağlık Karabağ’da mayın patlaması Rus askerini öldürdü

Dağlık Karabağ’da mayın patlaması Rus askerini öldürdü
Mirat Haber Ajansı

Rus Savunma Bakanlığı’na göre, Dağlık Karabağ’da Ermeni askerleri tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu bir Rus subayı öldü. Rusya Savunma Bakanlığı, Şuşa kentinde Rus askerleri mayınları temizlerken meydana gelen patlamada mayın temizleme uzmanının yaralandığını söyledi. Açıklamada, bir askerin daha sonra hastanede yaralandığı belirtildi. Askerin Rusya’nın Uluslararası Mayın Harekat Merkezi’nde görevde olduğunu da sözlerine ekledi. Geçen ay Yukarı Karabağ’ın Suqovusan bölgesinde bir mayın patlaması da bir Azerbaycan askerini öldürdü ve bir Rus askerini yaraladı. Rus barış güçleri, 10 Kasım’da Moskova’nın arabuluculuğunda yürütülen barış anlaşması uyarınca bölgeye konuşlandırıldı ve Ermenistan ve Azerbaycan güçleri arasında Dağlık Karabağ konusunda 44 günlük şiddetli çatışmalar sona erdi. Subayın ölümü, Rus kuvvetleri arasındaki ilk zayiat oldu.

Azerbaycan’ın eski Sovyet cumhuriyetleri ile Ermenistan arasındaki ilişkiler, Ermeni ordusunun Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanınan ve yedi komşu bölge olan Dağlık Karabağ’ı işgal ettiği 1991 yılından bu yana gergin. 27 Eylül’de yeni çatışmalar patlak verdi ve Ermeni ordusu sivillere ve Azerbaycan güçlerine saldırılar düzenleyerek ateşkes anlaşmalarını ihlal etti. Azerbaycan, 44 gün süren ihtilaf sırasında birkaç şehir ve 300’e yakın yerleşim yeri ve köyü Ermenistan işgalinden kurtardı. İki ülke, çatışmayı sona erdirmek ve kapsamlı bir çözüm için çalışmak üzere 10 Kasım’da Rusya aracılığında bir anlaşma imzaladı. Rusya, anlaşmayı izlemek ve mültecilerin dönüşünü kolaylaştırmak için en az beş yıl boyunca yaklaşık 2.000 barışı koruma görevlisi görevlendirdi. Mayın tarlalarını temizlemek için bölgeye Rus askeri mühendisler gönderildi.

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.