islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Akıl hastalığı, Yunan adalarında mahsur kalan her 3 sığınmacıdan 1’ini etkiliyor

Akıl hastalığı, Yunan adalarında mahsur kalan her 3 sığınmacıdan 1’ini etkiliyor
Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Avrupa Birliği (AB) göç politikalarının Yunan adalarında mahsur kalan binlerce sığınmacı arasında nasıl bir akıl sağlığı krizine yol açtığını gösteriyor. Komite, bu akıl sağlığı krizinin nedenlerinin açık olduğunu vurguladı. Midilli’deki Moria kampı gibi kabul merkezlerinin oluşturulmasından beş yıl sonra, yaklaşık 15.000 kişi Yunanistan’da hala insanlık dışı ve çoğu zaman tehlikeli yaşam koşulları altında, susuzluk, temizlik, barınma, sağlık, eğitim veya hukuki yardım gibi hayati hizmetlerden mahrum bırakılıyor. IRC Ruh Sağlığı Programı tarafından Midilli, Samos ve Sakız adalarından yayınlanan yeni veriler, 2018’den bu yana intihar düşünceleri ve depresyondan muzdarip insanların endişe verici sayısını doğruladı. Yunanistan’a gelmeden önce veya adalarda kaldıkları süre boyunca intihar girişiminde bulunmuşlardı.

Komite, koronavirüsün ortaya çıkmasından bu yana ve Mart ayındaki ilk kilitlenmenin ardından, kurtarma komitesinin psikolojik sıkıntıdan muzdarip insan sayısında yüzde 71’lik bir artışa tanık olduğunu, kendine zarar vermeyi düşünenlerin oranının ise arttığını açıkladı. 2016 yılında AB, mültecilere ev sahipliği yapma, gemileri durdurma ve mümkün olduğu kadar çok insanı geri gönderme sorumluluğunu dış kaynak olarak kullanmak için Türkiye ile bir anlaşma imzalandı. Sonuç olarak, Yunanistan’a gelen insanlar hep pis, aşırı kalabalık kamplarda mahsur kaldılar. AB’nin göç politikasına “yeni başladığını” açıklamasından bir hafta önce, bir yangının Moria’daki kampın yanmasıyla kırılma noktasına ulaştı. Moira 2.700 kişi için inşa edilmiş, 13.290 kişiye ev sahipliği yapıyordu. “Yeni bir başlangıç” olarak lanse edilen bu proje, temelde hızlı işleme ve geri dönüşlerle sınırlayan caydırmacı politikaların devamı. Bu politikalar işe yaramadı, ancak hayal edilemeyecek acılara yol açtı. Moria’dan yerinden edilen yaklaşık 7.600 kişi şu anda Midilli adasında okyanusa yakın yeni bir çadır kampında yaşıyor, bunlara COVID-19 olduğu doğrulanan insanlar da dahil. Hava şartlarına karşı gerçek bir koruma yok ve insani yardımseverler, ilk yağmur fırtınalarının sel ve sefil koşullara neden olacağından korkarlar. Uluslararası örgütün gönüllülerine göre, yeni kampta duş yok ve koşullar Moria’dan daha kötü. Çadırlar birden fazla aile tarafından paylaşılmakta ve yeterince izole edilmemiştir. Bazılarının zemini bile yok ve insanlar toprak ve kayaların üzerinde uyumaya zorlanıyor. Bekar erkekler için çadır yaklaşık 100 kişiyi ağırlıyor. Bu arada hamile kadınlar, yaşlılar, kronik hastalığı olan insanlar ve çocuklar da dahil olmak üzere binlerce diğer mülteci ve sığınmacı sokaklarda uyumaya zorlanıyor.

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.