islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Darbeci General, Sudan’ı Rusya’nın Kontrolüne Sokuyor

Darbeci General, Sudan’ı Rusya’nın Kontrolüne Sokuyor

Sudan’da darbe hükümetini deviren general El Burhan, Daha önce Sudan Yasama Konseyi tarafından iptal edilen Port Sudan Limanı’nın Rusya’ya verilmesi anlaşmasını onaylayacağını vu rusya ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu açıkladı.

Sudan ordusu Komutanı Abdulfettah Burhan, Hartum’un Port Sudan’da bir Rus donanma üssü kurulması konusunda Rusya ile yapılan anlaşmaya ilişkin bazı ‘notları’ olduğunu ve anlaşmanın uygulanmasına geçmeden önce bunların ele alınması gerektiğini söyledi.

Burhan, Sputnik’e verdiği röportajda, “Donanma üssü de dahil olmak üzere Rusya ile bir anlaşmamız var. Bunun hakkında sürekli konuşuyoruz ve kaldırmamız gereken bazı notlarımız var” dedi.

Sudan’ın Rusya ile olan işbirliğinin eski ve kesintisiz olduğunun altını çizen Burhan, Rusya’nın Sudan’daki gelişmelere ilişkin tutumuna övgüde bulunarak şu ifadeleri kullandı;

“Rusya’yı hükümetlere ve halklara kendi kaderlerini belirleme konusunda sürekli desteğinden dolayı selamlıyoruz. Rejimlerin yanında yer almadan önce Sudan halkının dostu olan Rusya’yı takdir ediyor ve saygı duyuyoruz.”

Rusya ile Sudan arasında Kasım 2020’de, Rus donanması için Kızıldeniz’de, bölgede barış ve güvenliğin desteklenmesi amacıyla bir ikmal ve bakım üssü kurulmasına yönelik anlaşma yapıldığı açıklandı.

Anlaşma, Rus Donanması’nın nükleer güçle çalışan gemiler de dahil olmak üzere üssünde aynı anda dört gemi bulundurmasına izin veriyor.

Ancak Hartum, Nisan ayında Rusya ile olan anlaşmayı gözden geçirmek amacıyla dondurarak, anlaşmanın Sudan Yasama Konseyi tarafından onaylanmadığını bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.