islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5893
EURO
34,8218
ALTIN
2.415,55
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

ABD Soğuk Savaş Sonrası Nükleer Denemelere Dönmeyi Tartışıyor

ABD Soğuk Savaş Sonrası Nükleer Denemelere Dönmeyi Tartışıyor

Mirat Haber Ajansı

Trump hükümeti üyeleri, 1992’den beri ilk ABD nükleer denemesiolacak bir atom bombası patlamasının, diğer nükleer güçlerle olan ilişkilerde olası geniş kapsamlı sonuçları konusunda ve bu tür eylemlerin üzerinde onlarca yıl süren morotoryumu tersine çevirip çevirmeyeceğini tartıştılar. Konu, Cuma günü ulusal güvenlik kurumlarını temsil eden üst düzey yetkililerin bir toplantısında gündeme geldi. Bilgilerin medyaya üst düzey bir yetkiliden ve müzakereleri bilen iki eski uzmandan sızdırıldığı iddia ediliyorr. Toplantıda hükümet yetkililerin Rusya ve Çin’in düşük güçte nükleer testleri gizlice yürüttüğü yönündeki suçlamalar yer aldı ancak bu, kanıtlanmayan ve her iki ülkenin de reddettiği bir iddia. İdarede bazı kişiler, Moskova ve Pekin’e ABD’nin istediği zaman “hızlı denemeler” yapabileceğini göstermenin, Washington’un en büyük nükleer güçlerin cephaneliğini düzenlemek için üç taraflı bir anlaşmada için müzakere gücü açısından yararlı olacağını savunduğu iddia edildi.

Toplantı, bir test yapmak için herhangi bir mutabakatla sonuçlanmadı  ancak üst düzey yönetimde yetkili olduğu iddia edilen kaynaklar, ABDmedyasına bu konudaki teklifin hala incelenmeye devam ettiğini belirttiler. Ancak toplantıya kayılan bir başka kaynaksa, Rusya ve Çin’in oluşturduğu tehditlere tepki olarak başka önlemlerin ele alınması ve gerçek nükleer deneme patlamalarına yeniden başlamadan vaz geçildiği kararı alındığını söyledi. Milli Güvenlik Konseyi ise gizli oturumdaki kararlarla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.