islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4349
EURO
34,7993
ALTIN
2.432,75
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Dijital Kimlikler Oluşturmanın Arkasında Yatan Hedef Nedir?

Dijital Kimlikler Oluşturmanın Arkasında Yatan Hedef Nedir?
29 Kasım 2023 16:30
A+
A-

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı duyuruda “Toplumsal kredi notu geliyor!” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin mali düzenlemelerine yönelik yeni gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Yılmaz, Türkiye’nin finans sektöründe önemli bir değişiklik olarak tanımlanan “Toplumsal Kredi Notu” uygulamasını ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminden aşamalı bir geçiş planını duyurdu.

Toplumsal kredi notu çalışması neyin habercisi?

Türkiye Tipi Dijital Kimlikler Oluşturmanın habercisi olabilir.

Peki öyleyse, Dijital Kimlikler Oluşturmanın Arkasında Yatan Gizlendirilmiş Hedef Nedir?

Avrupa Merkez Bankası, bir merkezi dijital para birimi kurarak ülkelere politikalarını daha fazla dayatmayı hedefliyor. Ancak, bu konuda tüm üye devletlerin oybirliğine ihtiyaç duyulması gerekmektedir.

Federal Rezerv, dijital para birimi uygulamaya çalışırken bazı adımlar atıyor. Bu adımlar arasında pandemi sonrası toplum psikozu üzerine algılar oluşturma, ülkeleri ve vatandaşları borçlandırma, hiper enflasyon yaratma, temel gıda ve enerjiyi kısıtlama gibi taktikler bulunuyor.

Dijital Kimlik ve Yeşil Dijital Sertifika, insanların kontrol edilmesini ve tek merkezli totaliter bir yönetim oluşturmayı amaçlayan bir yol olarak kullanılabilir. Bu sistem, bankalara, polis gücüne veya mahkemelere ihtiyaç duymadan doğrudan kontrol sağlayabilir.

Bir kişinin davranışlarına dayanarak seyahat etme, belirli ürünleri satın alma veya kredi alabilme gibi şeylerin belirlendiği “sosyal kredi sistemi” aslında Çin’de genişletilerek kullanılmaktadır.

ID2020, küresel düzeyde kimlik, hesap ayrıntıları, sağlık verileri ve bireylerin 7/24 sürekli izlenmesini sağlayan bir takip sistemi olarak adlandırılan bir girişimdir.

Küresel Şeytanlar “Great Reset” adını verdikleri darbeyi hızlandırmak için nüfusu azaltmak istemektedirler. Bu hedefleri gerçekleştirmek için büyük bir dijital ağlar altyapısına ihtiyaçları vardır. Nüfus azalırsa daha az kişiyi kontrol etmek daha kolay olur. Dijital gözetim merkezli küresel çapta kontrol sistemi teknolojisi henüz tam anlamıyla kullanılamasa da, insanların her düzeyde (vücut, sosyal, ekonomik) yapılan deneylerin farkında olmaları gerektiği belirtilmiştir.

Planlanmış düşük seviyeli eğitim, iyileştirici etkisi olmayan sentetik ilaçlar, mRNA aşıları, hiper enflasyon, krediler ve kredi kartları, dijital kripto para birimleri ve sosyal medya gibi unsurların birleştirilmesi yeni bir deney olarak değerlendirilebilir.

Küresel Şeytanlar şimdi daha da ileri giderek yaşamlarımızın kalıcı kontrolünü ele geçirmek istiyorlar. Bunu da yaparken her yüzyılda olduğu gibi sorunlar yaratıp, sonrada çözümler sunan kurtarıcı rolü yapıyor ve kuralları Küresel Şeytanların tek dünya hükümeti kurmasını hızlandıracak  yönde kuralları değiştiriyorlar.

Hükümetimize ve Başkan Erdoğan’a çağrımız ve tavsiyemiz ise;

Aldıkları bu kararın Küresel Şeytanlara hizmet edebilecek olan açıklarını iyi tespit edip önlem almaları yönündedir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Galip Koç dedi ki:

    Bu kararı alanlar acaba bilmeden saflıkla mı alıyorlar? Neden aldıkları kararlar hakkında kamuoyu yeterince bilgilendirilmiyor? Yangından mal kaçırır gibi alınan kararlara meclistekiler neden hiç ses çıkarmıyor? Yoksa her şey bilinçli mi yapıyor? Basın yayın kuruluşları neden sessiz kalıyor?
    İyi ki azda olsa sizin gibi konuyu gündeme getirenler var. İnşeallah faydası olur.