Yaşam

Dikkat, Bunu Yaşayan Şeker Hastası Olabilir

Bir bardak su içtiğinizde ve aniden ağzınızda tatlı bir tat hissettiğinizde, bu bazen kullanmayı tercih ettiğiniz suyun kalitesini kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir. Ama bazen, ne yazık ki, sebep o kadar basit değil.

Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında yaklaşık 422 milyon insanın şu anda diyabetli olduğu ve her yıl 1,5 milyon ölümün doğrudan bu kronik hastalıktan kaynaklandığını belirtiyor ve insanları dikkatli olmaya çağırıyor.

Bu nedenle, beklemede kalmanız, vücudunuzun size verdiği ve sağlık görevlilerinin diyabet belirtileri olabileceğini söylediği bazı işaretlere dikkat etmeniz için nedenler var. Cleveland, Ohio’da bulunan kâr amacı gütmeyen bir ABD akademik tıp merkezi olan Cleveland Clinic’e göre bunlar, ağzınızda tatlı bir tada sahip olmayı içeriyor.

Merkezin uzmanları, çoğu insanın saf su içerken bazen beklenmedik tatlı bir tat fark ettiğini ve bazen de bunun vücudunun potansiyel bir diyabet belirtisi olan kan şekerini düzenleyemediğini gösterdiğini açıkladı.

 

Uzmanlar, “pankreasınız tarafından üretilen ve vücudunuzun kan şekerini düzenlemek için insülin hormonuyla birlikte çalışan” glukagon adı verilen bir hormon olduğunu hatırlatarak şunları söylüyorlar:

“İnsülin yüksek kan şekeri seviyelerini engellerken, glukagonun görevi kan şekerinizin çok düşmesini engellemektir. Bu hormonlar şeker hastalığından etkilenebilir ve bu da daha yüksek kan şekeri seviyelerine neden olabilir ve bu da ağızda tatlı bir tada neden olabilir.”

Öte yandan, yüksek kan şekeri seviyeleri tedavi edilmediğinde, tüm bunlar hiperglisemiye dönüşebilir ve diyabetik ketoasidoz (DKA) olarak adlandırılan duruma yol açabilir. Uzmanlar, “DKA’nın semptomlarından biri, ağızda tatlı bir tada da neden olabilen, nefeste bir çeşit tatlı, meyveli kokudur” diye ekledi.

Recent Posts

  • Gündem

İSLAM HUKUKUNDA HAYVANLARIN YAŞAMA HAKLARI BAĞLAMINDA KÖPEKLERİN ÖLDÜRÜLMELERİ SORUNU

İSLAM HUKUKUNDA HAYVANLARIN YAŞAMA HAKLARI BAĞLAMINDA KÖPEKLERİN ÖLDÜRÜLMELERİ SORUNU Prof. Dr. Adnan KOŞUM yukarıda başlığı…

3 saat ago
  • Makale

İFADE VE HIZINI DÜŞMANINDAN ALAN ADAM

“Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın; Gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın.” Necip…

7 saat ago
  • Gündem

Necip Fazıl Kısakürek Vefatının 41. Yılında Anılıyor

Necip Fazıl Kısakürek Vefatının 41. Yılında Anılıyor Şairler Sultanı Necip Fazıl Türk edebiyatında Baki'den sonra…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze’nin Ahı Tutacaktır Sizi Ey Yıldız Teknik Üniversitesi!

Gazze'nin Ahı Tutacaktır Sizi Ey Yıldız Teknik Üniversitesi! Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Festivali, Gazze Sebebiyle Tepkilere…

1 gün ago
  • Gündem

Kahramanmaraş’ta 20 Bin 145 Yeni Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Kahramanmaraş'ta 20 Bin 145 Yeni Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi Deprem Sonrası Umut ve Dayanışma…

1 gün ago
  • Gündem

“Filistin bu sene mezun vermedi. Dünya sınıfta kaldı.”

“Cehennemin en derin yeri kötülüğe tepkisiz kalanlara ayrılmıştır.” (Dante, 1265-1321) Aksa Üniversitesi kütüphanesini ateşe verdiler.…

1 gün ago