islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Dikkat, Bunu Yaşayan Şeker Hastası Olabilir

Dikkat, Bunu Yaşayan Şeker Hastası Olabilir

Bir bardak su içtiğinizde ve aniden ağzınızda tatlı bir tat hissettiğinizde, bu bazen kullanmayı tercih ettiğiniz suyun kalitesini kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir. Ama bazen, ne yazık ki, sebep o kadar basit değil.

Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında yaklaşık 422 milyon insanın şu anda diyabetli olduğu ve her yıl 1,5 milyon ölümün doğrudan bu kronik hastalıktan kaynaklandığını belirtiyor ve insanları dikkatli olmaya çağırıyor.

Bu nedenle, beklemede kalmanız, vücudunuzun size verdiği ve sağlık görevlilerinin diyabet belirtileri olabileceğini söylediği bazı işaretlere dikkat etmeniz için nedenler var. Cleveland, Ohio’da bulunan kâr amacı gütmeyen bir ABD akademik tıp merkezi olan Cleveland Clinic’e göre bunlar, ağzınızda tatlı bir tada sahip olmayı içeriyor.

Merkezin uzmanları, çoğu insanın saf su içerken bazen beklenmedik tatlı bir tat fark ettiğini ve bazen de bunun vücudunun potansiyel bir diyabet belirtisi olan kan şekerini düzenleyemediğini gösterdiğini açıkladı.

 

Uzmanlar, “pankreasınız tarafından üretilen ve vücudunuzun kan şekerini düzenlemek için insülin hormonuyla birlikte çalışan” glukagon adı verilen bir hormon olduğunu hatırlatarak şunları söylüyorlar:

“İnsülin yüksek kan şekeri seviyelerini engellerken, glukagonun görevi kan şekerinizin çok düşmesini engellemektir. Bu hormonlar şeker hastalığından etkilenebilir ve bu da daha yüksek kan şekeri seviyelerine neden olabilir ve bu da ağızda tatlı bir tada neden olabilir.”

Öte yandan, yüksek kan şekeri seviyeleri tedavi edilmediğinde, tüm bunlar hiperglisemiye dönüşebilir ve diyabetik ketoasidoz (DKA) olarak adlandırılan duruma yol açabilir. Uzmanlar, “DKA’nın semptomlarından biri, ağızda tatlı bir tada da neden olabilen, nefeste bir çeşit tatlı, meyveli kokudur” diye ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.