islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4390
EURO
34,7408
ALTIN
2.428,15
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Dikkat! Kart Bilgilerinizi Çalıyor

Dikkat! Kart Bilgilerinizi Çalıyor
2 Kasım 2022 15:51
A+
A-

Akıllı telefon sahibi milyonlarca kişinin aktif olarak kullandığı Google Play Store’da, kullanıcıların kredi kartı bilgilerini çalan beş adet Android uygulama tespit edildi. Uygulamalar marketten kaldırılsa da önceden indirmiş olan kullanıcılar için tehlike halen devam ediyor.

Son yıllarda akıllı telefon kullanımının artmasıyla daha fazla zararlı yazılım görmeye başlıyoruz. Kötü niyetli kişiler, bu zararlı yazılımları kullanarak kullanıcıların önemli bilgilerini ele geçirebiliyor. Kişisel veri hırsızlığından dolandırıcılığa kadar pek çok riski bulunan bu durumun çözümü için sayısız çalışma yapılsa da özellikle Android işletim sistemi hala risk altında.

KART BİLGİLERİNİ ÇALAN VİRÜS TESPİT EDİLDİ
Yayınlanan bir rapora göre, yüz binlerce kez indirilen 5 Android uygulamada zararlı yazılım tespit edildi. Kullanıcıların kredi kartı bilgileri çalan uygulamalar Google Play Store’dan kaldırılsa da önceden indirmiş olan kullanıcılar için tehlike halen devam ediyor. Uygulamalar, normal bir şekilde telefona yüklendikten bir süre sonra, kullanıcıya güncelleme bildirimi gönderiyor. Bu bildirime dokunan kullanıcılar, sahte Google Play Store güncelleme sayfasına gidiyor. Uygulama, güncelleniyor gibi görünerek zararlı yazılımı telefonunuza yüklüyor.

VİRÜS TESPİT EDİLEN 5 YGULAMA ŞU ŞEKİLDE:
*Recover Audio, Images & Videos
*Codice Fiscale 2022
*Zetter Authentication
*File Manager Small, Lite
*My Finances Tracker

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.