islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“Dinî nikâh!” mı?

Nikâhlı kadın, çocuklarını ve kocasını terk edip meçhul bir “koca müsveddesine” gidiyor ve dinî nikâh yaptırarak evleniyor! Buna ancak “yuuuh be” denir. Böyle bir nikâh yaptırmaya kalkışanlara açıkça cevap; böyle bir nikâh yoktur, deli saçmalamasıdır.

“Dinî nikâh!” mı?
13 Haziran 2021 15:46
A+
A-

İlhan ORAL    

Her şeyin çığırından çıkarılıp saptırıldığı gibi nikâhın da çığırından çıkarılıp saptırıldığına şahit olmaktayız. Konu ile ilgili gelişmeler, ahlâksızlığın ötesinde kokuşmuş bir düzenin mide bulandıran ifrazatlarındandır. En acı tarafı bunun temel sebebini görmemektir.    

Nikâhlı kadın, çocuklarını ve kocasını terk edip meçhul bir “koca müsveddesine”  gidiyor ve dinî nikâh yaptırarak evleniyor! Buna ancak “yuuuh be” denir. Böyle bir nikâh yaptırmaya kalkışanlara açıkça cevap; böyle bir nikâh yoktur, deli saçmalamasıdır. Bu ancak fahişelik duygularını din ile örtme gayretkeşliğidir. Kendi fuhşuna, hem dini ve hem de nikâhı alet eden hoppa yüzsüzlerin uyduruğudur. Aynı zamanda fuhşu âlenileştirme ve yaygınlaştırma kepazeliğidir. Bir tarafta kıskanç ve düşman MOSSAD ajanlarının sinsi ve kalleşçe düzmeceleri diğer tarafta LGBET hareketleriyle Batı’nın çirkef yüzü sırıtmaktadır. Bir tarafta bozguncu feministlerin sinsi ve kalleşçe ihanetleri başarı ile uygulanmakta diğer tarafta müslüman milletimizin azımsanmayacak oranda, kör kütük sarhoş gibi aklî melekelerini kullanmadıkları açıkça görülmektedir. Dahası artık kadınların kendi üstün kadınlık değerlerini kullanamayacak kadar budalalıkları ön planda seyretmesidir.

Nefsini, şehvetini, maceraperestliğini tanrılaştıran ve fuhuş girdabında bocalayan insanlara yazık olmaktadır. Her kesin Rabbi Allah Teâlâ, düşmanlık yaparak kullarına zarar veren her kötü ve her kötülüğün panoramasını çizer; Allah, sizin düşmanlarınızı ziyâdesiyle bilir. Ve Allah, dost olarak yeter. Ve Allah yardımcı olarak yeter. (Nisâ:4/45) Fuhşun batağına sürüklenip atılmış ve sonunda hayatını zifiri karanlık yapmış bahtsız kadınlar neleri ve nasıl kaybettiklerini öğrenememeleri yüzünden dünyada şehvet kurbanı oluyor, rezil, sefil ve perişan kalarak bütün değerlerini kaybediyorlar. Ebedî hayatları ise daha berbat ediyorlar.

Bütün bunlara karşı temelde Rabbimizin uyarıları güzel ve nezih hayatın kaynağıdır; Sizin Allah’tan başka taptığınız tanrılar, sizin ve atalarınızın uydurduğu birtakım boş isimlerden ibarettir. Allah onların tanrı olduklarına dair hiçbir delil indirmemiştir. Hüküm yalnızca Allah’a aittir. O ise, yalnız Kendisine ibadet etmenizi emretmiştir. İşte dosdoğru din budur! Fakat insanların çoğu bunu bilmezler.” (Yusuf:12/40) Bu ayette dile getirilen hakikatleri, düşünüp ibret alamayacak kadar bütün değerlerini kaybeden insanlarımız, serseri bir kurşun gibi hedefsiz bir hareketle dünyanın en tutarsız ve en aptalca saçmalığını yapıyor ve “dinî nikâh” uydurmacası ile güya suçunu kapatmaya yelteniyor. Hâlbuki böylesi bir hezeyan ile işlediği fuhşun üstünü kapatma çabası güttüğü için daha da budalalaşıyor.

Aslında tek bir nikâh vardır. Yaratan ve yaşatan, sonunda öldüren, daha sonra yeniden diriltecek olan Allah Teâlâ’nın hüküm olarak emrettiği nikâh esastır; İçinizden bekârları ve kölelerinizle cariyelerinizden salihleri nikâhlarını yapıp everin. Eğer fâkir iseler, Allah onlara fazlından ihtiyaçlarını giderir. Allah’ın ihsanı geniştir, Alîm’dir her şeyi hikmeti üzere bilerek verir. (Nûr:24/32) Bu nikâh, “icap kabul ve iki şahidin” şehadeti il yapılan akittir. Özellikle hukukî prosedür için kaydı da gereklidir. Mihrin tesmiyesi ve miras hukukunun uygulanması açısından insan haklarını ilgilendirmektedir. Aile düzeninin kalıcı ve düzeyli olması için “ebeveyn rızası da gerekir. Ana baba rızası olmayan evlilikler genelde huzursuzluğa sebeptir.

Her hak hususunda “kılı kırk yaran” Kur’an ahkâmı, kadına da en yüksek değeri vermiş ve onu en nezih makama layık görmüştür. Şu gelen ayette görüldüğü gibi insanı bütün ârızalardan arındırıp tertemiz yapmayı hedefler; De ki: “Geliniz, size Rabbiniz neleri haram etmiştir, okuyayım: Ona hiç bir şeyi ortak koşmayın, anaya babaya iyilik edin, fakirlik yüzünden çocuklarınızı öldürmeyin. Sizin de, onların da rızıklarını biz veririz. Zina gibi kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Allah’ın muhterem kıldığı canı haksız yere öldürmeyin. İşte bu yasaklara riayet etmeyi, Allah size tavsiye etti, olur ki, düşünür ve aklınızı kullanırsınız.” (En’am:6/151) Nikâh üstüne nikâh yaptırmak, asılsızdır çirkefliktir.

Aklı ile imanı barışık olanlar! Ne dersiniz?

Esselamu aleykum

ETİKETLER: LGBT
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.