islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Dip Dibe Bangladeş’ten Koronaya Bisikletli Cevap

Dip Dibe Bangladeş’ten Koronaya Bisikletli Cevap

Mirat Haber Ajansı

Korona’dan dolayı korkunç salgın günleri yaşamakta olan Bangladeş’te bir ay süren kilitlemenin ardından virüsün sokakları yeniden vurduğu Dakka’da, işe giden yolcular sosyal mesafeyi korumak için toplu taşımadan ziyade bisikletleri tercih ediyor. Ayrıca pedal gücünün şehrin kötü şöhretli trafiğini yenmenin yeni bir yolu olduğunu keşfediyorlar. Bangladeş, patinaj yapan ekonomisini canlandırmak için kilitlenmeye son verip Mayıs sonunda hareket üzerindeki kısıtlamaları kaldırdı. Başkentte toplu taşıma işlevi gören kalabalık otobüsler, bu koşullarda virüs açısından çok tehlikeli.

Ancak şehrin, salyangoz hızındaki yollarında sık sık sürünen hırıltılı trafiği henüz pandemi öncesi seviyelere dönmedi. Bunun nedeni, birçoğunun evde kalması. Bazıları evden çalışmaya devam ediyor. Bununla birlikte, birçok Dakkalı için iş veya okul için pedal çevirmek yeni normal hale geliyor. Bisiklet satışları tarihi bir zirveye ulaştı, bisiklet dükkanı sahipleri mutlu. Çünkü çoğu insan otobüslerden, taksilerden veya çekçeklerden kaçınmakta ve alternatif olarak kendi bisikletlerini tercih etmekte. Bir bisikletin gidip gelmeleri için çok daha güvenli olacağını haklı olarak düşünüyorlar.

Bangladeş Bisiklet Tüccarı Montajı ve İthalatçıları Birliği raporlarına göre, diğer büyük şehirlerde satışlarda da benzer artışlar yaşanıyor. Bunu sadece iş fırsatı olarak değil, aynı zamanda çok olumlu bir toplumsal değişim olarak görüyorlar. Mümkün olduğunda bisiklet sürmek sadece pandemi önleme amaçları için değil, aynı zamanda kirlilikle mücadele için de mükemmel bir yöntem ve genel olarak sağlık yararları sunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.