islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
ALTIN
2.435,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Ali Güldemir İhraç edildi

Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Ali Güldemir İhraç edildi
12 Ocak 2022 10:06
A+
A-

Diyanet-Sen’in Genel Başkanı olan Mehmet Ali Güldemir’in, ihraç edilmesi, 657 sayılı yasanın “Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi” yasası ile gerekçeli.

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen’in Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir’in, hakkında çıkarılan soruşturma ve davalar sonucunda görevde olduğu Yargıtay 1. Başkanlığı Mescidi İmam hatipliğinde ihraç edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 7 Ocak 2022 tarihli yayınlanan makalede, Ankara ili Çankaya ilçesi Yargıtay Birinci Başkanlığı Mescidi İmam Hatibi Mehmet Ali Güldemir’in, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 98/b hükmü uyarınca Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki memurluğunun sona erdirildiğini açıklanmıştı.

Yayınanan yazıda, “Söz konusu olurun adı geçene tebliğ edilerek görevden ayrılış tarihinin İKYS Modülüne işlenmesi, ayrıca bu konuda düzenlenecek olan tebliğ-tebellüğ belgesinin Atama 2. Başkanlığımıza ivedi olarak iletilmesi hususlarında bilgilerini ve gereğini rica ederim” dedi.

Diyanet -Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir’in ihraç edildikten sonra Ankara İl Müftülüğüne verilen evrakta söz edilen 657 sayılı Devlet memurluğu Kanunun “memurluğun sona ermesi” başlıklı 98/b maddesi şu şekilde: “Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.