islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3403
EURO
34,8437
ALTIN
2.391,19
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

DİYANET’TEN FİLİSTİN İSTİŞARE TOPLANTISI “İsrail mallarını boykot çağrısı”

DİYANET’TEN FİLİSTİN İSTİŞARE TOPLANTISI “İsrail mallarını boykot çağrısı”
2 Kasım 2023 12:30
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı ülke genelindeki sivil toplum kuruluşları ile “Filistin İstişare Toplantısı” yapıtı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Siyonistlerin zulmüne dikkat çekerek, “Siyonizm’i destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesi, zulüm ve zalimle her yönüyle mücadele edilmesi büyük öneme sahiptir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca gerçekleştirilen Filistin İstişare Toplantısına 54 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gazze ve Kudüs’ün sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını belirtti. “Gazze ve Kudüs, müminler için bir iman ve izzet, insanlık için bir ahlak ve vicdan meselesidir” diyen Erbaş şunları kaydetti:

Somut ve kararlı adım atılmadıkça Filistin işgalden kurtulamaz

Bugün Gazze’de yaşananlar bize, dünyanın efendisi olduğunu zanneden zalim bir terör devletinin insanlık için nasıl bir musibete dönüştüğünü gösteriyor. Tüm İslam dünyasında bütün mümin yürekleri birleştirecek çalışmalara hız vermeliyiz. Kudüs bilincini en güçlü hale getirmeliyiz. Bilmeliyiz ki Kudüs özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir. Yıllardır yaşananlar bize bir kere daha göstermiştir ki İslam ümmeti somut ve kararlı adımlar atmayıp ortak tavır almadıkça Filistin işgalden kurtulmayacaktır.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) daha güçlü inisiyatifler kullanmalıdır. İşgalcilerin zulmünün önüne geçme noktasında en önemli eylem, esasında Müslüman ülke ve toplumların hep beraber diplomatik, ekonomik ve siyasi alanlarda zalimleri ve destekçilerini durduracak bir yaptırımı gündeme getirmeleridir. Bu süreci de İİT yönetmelidir. Siyonizm’i destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı şekilde boykot edilmesi, zulüm ve zalimle her yönüyle mücadele edilmesi büyük öneme sahiptir.

İsrail markalarına muhtaç değiliz

Toplantıya katılan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Türkiye’deki STK’ların İslam dünyası dışındaki STK’larla da ilişki kurması gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan, “Bu zulüm son bulduğunda biz yine aynı halimize dönmemeliyiz” dedi. Türkiye’nin 85 milyonu aşan nüfusuyla önemli bir pazar olduğuna işaret eden Erdoğan, “Yeterince yerli markası da olan bir pazar. Yani biz gerçekten Türkiye’de İsrail’i destekleyen markalara muhtaç değiliz. Dolayısıyla boykotun daha yaygın şekilde yapılmasına gayret göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise Gazze’deki çocuklar ve kadınların bütün dünyadaki insanlara ders verdiğini söyledi: “Ülke, millet, devlet olarak bir şeyler yapmamız gerekiyor.”

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet