islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5559
EURO
34,8662
ALTIN
2.425,23
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

DUA EVİ

DUA EVİ

Mimar: Julian Palapa + Bayu Rismabuana

Yapım Yeri: JAKARTA, Endonezya

Yapım Yılı: 2011

Camii; başlangıçta 2011 Ramazan ayında kullanmak için çevredeki konut bölgesinde yaşayan halktan basit bir istek olarak ortaya çıkmıştır. 2011 Ramazan ayında kullanılacak cami için bölgedeki halktan bağış toplanmıştır.

Düşük bütçe ile yapılan camiinin tasarımcıları “gölge ve ışık” kavramlarını temel alarak çağdaş bir ifade ile hareket etmeye karar vererek yeni ve sade bir mimarlık dili üretmeye odaklanmışlardır.


Gölge ve Işık Dilinin Tasarımsal İfadesi

Bu nedenle, bu tasarımda kullanılan birkaç kırılma ve kıvrım, gölgenin mimari dil olarak iletişim kurmasını ve kendi hikayesini yaratmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Cami modern bir görünüme sahip olsa da, Datum camii siluetine atıfta bulunmakta, minare ve kubbe ile sahip olduğu camii tipolojisinin temel ögelerini kullanmaktadır.

Duvarlarda ve tavanlarda rastgele noktalarla hafif gözenekli hale getirilen bina, ışık ve gölgenin konuşması için bir yol sunar, yansıyan yüzeylerde desenler oluşturarak oda içlerine doku kazandırır. Cemaatin delinmiş çatının gözenekli alanından yıldızları izleyebilmeleri için içeriden dışarıya müdahaleyi sağlayacak bir dil kullanılmıştır.

Camide arınma duygusunu ifade etmek için çık renkler kullanılmıştır. Gölge ve ışık etkisini azaltmamak adına farklı dokular kullanılmasından kaçınılmıştır. Işık ve gölgenin dili, güneş batarken ve gözenekli çatıdan yıldızlar izlenirken bambaşka bir anlatımı besler.

Baitul A’laa yüksek bir yer anlamına gelir, bu proje üçgen bir olan benzersiz ve zor bir alanda yer almaktadır. Cami 2011 Ramazan ayında yapılmış ve kullanılmaya başlanmıştır. Tuvalet, otopark, çok işlevli ve yönetici odası gibi çeşitli alanlarda daha fazla gelişme planlanmaktadır.

Cami Vaziyet Planı
Kuzey Gorünüşü

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.