islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4221
EURO
34,8287
ALTIN
2.398,58
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI GAZZE İÇİN ACİL TOPLANIYOR!

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI GAZZE İÇİN ACİL TOPLANIYOR!
2 Mart 2024 10:43
A+
A-

İslam İşbirliği Teşkilatı, yine israili sadece kınamak için 5 Martta olağanüstü toplantı yapacak!

Yaklaşık 150 gündür Gazze’de ne yazık ki on binlerce masum insan ölüyor. Fakat 2,5 milyarlık Müslüman dünyası ise seyretmekten, kınamaktan öteye bir şey yapamıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), 5 Mart’ta İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’ndeki duruma ilişkin dışişleri bakanları düzeyinde toplantı düzenleyeceğini bildirdi.

İİT internet sitesinde yazılı bir açıklama yaptı. İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları görüşmek üzere toplantı yapılacağı bilgisini verdi. Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde üye ülkelerin katılımıyla Dışişleri Bakanları Konseyi’nin düzenleneceğini belirtti.

Dışişleri Bakanları Konseyi 5 Mart’taki toplantısından önce, İİT Genel Merkezi’nde gündem ve karar taslağı konusunda “üst düzey çalışanların çalışma yapacağı” bilgisine yer verdi.

Toplantı Dışişleri bakanları nezdinde Cidde’de gerçekleşecek. Gazze’de İsrail’in saldırıları sonrasındaki son durumu konuşulacak. Bunun yanı sıra Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail’in Filistin’e yönelik soykırım suçundan yargılanması konusunun ele alınması bekleniyor.

İsrail’in Gazze’yi işgalinde 7 Ekim sonrası

İsrail 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 228 Filistinliyi öldürdü. 71 bin 377 kişi yaraladı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 413 Filistinli hayatını kaybetti.

Yaklaşık beş aydır süregelen çatışmalar, Gazze Şeridi’ni yasa dışı bir savaş alanına çevirdi. Bu durum, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı (İİT) acil bir toplantıya çağırdı. Toplantı, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yapılacaktır.

Gazze’de yaşananlar, dünya genelinde büyük bir endişe kaynağı haline geldi. İİT’nin bu adımı, bölgedeki duruma dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ancak, geçmişteki toplantılar gibi bu toplantının da somut sonuçlar doğurup doğurmayacağı merak konusu.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik saldırıları, uluslararası alanda büyük tepkilere neden oldu. Bu saldırılar, binlerce masum insanın ölümüne yol açtı. Sivil altyapılar, hastaneler ve okullar bile hedef alındı.

Uluslararası toplum, İsrail’in eylemlerine dair ciddi endişelerini dile getirdi. Ancak, somut adımların atılması konusunda yetersiz kaldı. İİT’nin toplantısı, bu konuda bir fark yaratabilir mi? Bu, herkesin aklındaki en büyük soru.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.