islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3365
EURO
34,7792
ALTIN
2.387,41
BIST
10.265,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

DÜNYADAN İSRAİL’E BÜYÜK ÖFKE

DÜNYADAN İSRAİL’E BÜYÜK ÖFKE
13 Kasım 2023 12:36
A+
A-

İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma dünyadan tepki yağmaya devam ediyor. Caddelerden ve sokaklardan Filistin’in lehine Siyonist İsrail’in aleyhine sesler yükselmeye devam ediyor.

Dünyada, Gazze’deki katliamlara yönelik öfke çığ gibi büyüyor. Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da son yıllardaki en büyük eylemlerden biri gerçekleştirildi. Göstericiler, “Nehirden denize, Filistin özgür olacak” ve “Milyonlarız, milyarlarız, hepimiz Filistinliyiz” sloganları atarak tepkilerini ortaya koydular.

İspanya’da ise Real Sociedad maçında taraftarlar kanlı kefen giyerek çarpıcı bir eylem yaparken Athletic Bilbao-Celta Vigo karşılaşmasında da Filistin bayrakları açıldı.

Avustralya’da ise bir grup, İsrail’e ait kargo gemisinin limana demirlemesini engelledi.

ABD, İngiltere, Fransa dahil olmak üzere, hükümetlerin aksine halk sokaklara dökülerek Filistin’in haklı davasına sahip çıkıyor.

Güney Afrika’da Cape Town’da toplanan binlerce kişi, eyalet hükümetinin binasına yürüyerek, “Nehirden denize, Filistin özgür olacak”, “Milyonlarız, milyarlarız, hepimiz Filistinliyiz” ve ABD Başkanı Joe Biden’a hitaben “Bugün kaç çocuk öldürdün” sloganları attılar.

HIRİSTİYAN VE YAHUDİLER DE KATILDI

Yapılan gösteriye, Müslüman Güney Afrikalıların yanı sıra çok sayıda Hıristiyan ve Yahudi Güney Afrikalı da katıldı. Hıristiyan cemaatinin önde gelen dini otoritelerinden St. George Katedrali Dekanı Peder Michael Weeder ve ünlü apartheid karşıtı aktivist ve politikacı Hıristiyan din adamı Allan Boesak da konuşmacılar arasında yer aldı. Boesak konuşmasında, İsrail’in Pretorya Büyükelçiliği’nin acilen kapatılması çağrısını yineledi.

“Dün Srebrenitsa bugün Gazze”

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da da İsrail’e protesto gösterileri vardı. Saraybosna’daki tarihi Başçarşı’daki Sebilj çeşmesi önünde toplanan binlerce kişi, Filistin bayrakları açıp İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Göstericiler, “Özgür Filistin” ve “Çocuk katilleri” sloganları attı. “Gazze’de soykırımı durdurun” ve “Dün Srebrenitsa bugün Gazze” yazılı dövizler taşıyan göstericiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının son bulması için çağrı yaptı.

Tribünde kanlı önlük

İlginç bir protesto gösterisi de İspanya’da gerçekleşti. Stadyumlarda İsrail ya da Filistin bayrağı açmak yasaklanınca, Real Sociedad taraftarları bu yasağı farklı bir şekilde deldiler ve beyaz önlükler giyip yüzlerine maske takarak tribüne girdiler. Kanı sembolize eden kırmızı boyaları üzerine döken taraftarlar, daha sonrasında ise Filistin bayrağı açtılar.

HABER YORUM

İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırıma tepkilerin çığ gibi büyümesi, “Gerçekten insanlık ölmemiş” dedirten sahneler içeriyor.

Yapılan gösterilere sağduyulu Hristiyanların ve Yahudilerin katılıyor olması ise, insanlık adına güzel gelişmeler olarak nitelendirilebilir.

İsrail’e destek veren hükümetlerin aksine halkların bu şekilde protesto eylemleri gerçekleştirmesi, ABD’nin bunak başkanının söz ettiği “Yeni dünya düzeni kurulurken” etkili olacağa benziyor.

Siyonist İsrail’in yaptığı soykırım üzerine bütün dünyadan yükselen protesto sesleri bize açık bir şekilde gösteriyor ki, artık dünya eski dünya olmayacak. Bizim bu noktada tek dileğimiz, İnsanlığın lehine gelişecek olaylara tanık olabilmek…

Pekiyi böyle bir şey hayal mi olur sizce?

Hep birlikte yaşayıp göreceğiz…

MİRATHABER.COM