islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

DÜNYANIN FARKLI BÖLGELERİNDE FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞLERİ

DÜNYANIN FARKLI BÖLGELERİNDE FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞLERİ
16 Ekim 2023 11:30
A+
A-

Dünyanın farklı ülkeleri, Filistin’e destek ve Siyonist rejimin insanlık dışı eylemlerini kınamak için toplantı ve yürüyüşlere sahne oldu.

IQNA’nın haberine göre, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas askeri koluna bağlı İzzeddin Kassam taburları, Siyonist rejimin son dönemde  Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına cevaben Aksa Tufanı operasyonunu gerçekleştirdi. İsrail ise Gazze Şeridi sakinlerini acımasızca havadan vurmaya başladı.

Bu doğrultuda dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan pek çok insan İsrai’i kınayarak Gazze halkına destek için gösteriler düzenliyor.

TUNUS

Fransız haber ajansına göre, Perşembe günü Tunus’ta Filistin halkını desteklemek için gösteriler gerekleşti. Gösterilere binlerce sendikacı, sivil toplum temsilcisi, siyasi aktivist, avukat ve lise öğrencisi katıldı. Ayrıca  İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin suç sayılması çağrısında bulundular.

Göstericiler, Gazze’deki soykırım karşısında uluslararası sessizliği protesto eden sloganlar atarak Fransa, Amerika ve müttefiklerinin İsrail’e verdiği desteği kınadılar.

LÜBNAN

Al Alem muhabiri Aksa Tufanı operasyonuna ve Gazze halkına destek amacıyla Cuma namazı sonrası Lübnan’ın çeşitli yerlerinde kitlesel gösteriler düzenlendiğini bildirdi.

Lübnan’ın güneyindeki camiilerde Cuma namazı vaazlarında Siyonist düşmanın Gazze Şeridi’nde çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karşı işlediği suçlar şiddetle kınandı. Tüm bu suçlar karşısında Uluslararası sessizlikten duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Ayrıca Arap ülkelerinden Filistinlilerin acımasızca katledilmesini durdurması için İsrail’e baskı yapmalarını istediler.

Cami imamları Mescid-i Aksa’nın korunması, Kudüs ve Filistiin özgürlüğü için direnişin devam ettiğini vurguladı.

IRAK

Binlerce Iraklı Bağdat’ın El Tahrir meydanında Gazze sakinlerine karşı Siyonist rejimin saldırılarını kınadı.

Göstericiler Filistin ve İsrail bayraklarını dalgalandırarak İsrail bayrağını ayaklarıyla çiğnediler.

PAKİSTAN

Pakistan’ın farklı şehirleri ve Keşmir bölgeside benzer gösterilere tanık oldu.

Dawn’ın haberine göre bu gösteri Müslüman Birlik Partisi’nin (MWM) talebi üzerine Cuma namazı sonrasında Karaçi’deki çeşitli camilerin önünde düzenlendi.

AVUSTRALYA

Avustralyalı Müslümanlar da Siyonist rejimin işgaline ve bu rejimin Gazze’deki suçlarına karşı bu ülkenin şehirlerinde gösteri yaptı.

News.com.au’ya göre Avustralyalılar, Filistinlileri desteklemek için Canberra, Brisbane ve Perth’te yürüyüş yaptı. Pazar günü bir gösteri daha düzenlenmesi planlanıyor.

JAPONYA

Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Müslümanlar da cuma namazının ardından Chiyoda bölgesinde toplandı. Bir grup da Tokyo’nun Nibancho bölgesindeki İsrail Büyükelçiliği’ne doğru yürüdü.

TRT, İsrail Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokağa Müslüman ülkelerin bayraklarını taşıyan göstericilerin girmesine izin verilmediğini bildirdi.

ÜRDÜN

Binlerce Ürdünlü, Gazze halkına yapılanları kınamak ve direnişlerine verdikleri desteği göstermek için Filistin sınırına doğru yürüdü.

Filistin Bilgi Merkezinin, yerel kaynakalardan aktardığına göre, Ürdün güvenlik güçleri göstericilerin işgal altındaki Filistin sınırına ulaşmasını engelledi ve ordu Filistin sınırlarına doğru ilerleyen ülke halkına göz yaşartıcı gaz sıktı.

MALEZYA

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da cuma namazı sonrası yaklaşık bin kişi Filistinlilerle dayanışmalarını ifade etmek için gösteri düzenledi.

Göstericiler İsrail ve Filistin meselesinin dini bir meselenin ötesinde olduğunu bunun bir insanlık meselesi olduğunu dile getirdiler.

Eski Başbakan 98 yaşındaki Mahthir Muhammed de gösteriye katılanlar arasındaydı.

KATAR

Katar halkı’da 13 Ekim Cuma günü Doha’da toplanarak Filistin halkına ve direnişe desteklerini ilan etti.

Haliç online sitesinin haberine göre, bu mitingde Katarlılar, Siyonist rejimin Gazze’deki saldırganlığını kınadı ve Filistin bayrağını göndere çekerek bu mazlum millete desteklerini bir kez daha vurguladılar.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.