islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4565
EURO
34,7891
ALTIN
2.428,15
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

GAZZE’DE BİN KİŞİDEN FAZLA İNSAN ENKAZ ALTINDA

GAZZE’DE BİN KİŞİDEN FAZLA İNSAN ENKAZ ALTINDA
16 Ekim 2023 10:32
A+
A-

Gazze’de bin kişiden fazla insanın enkaz altında olduğu bildiriliyor.

Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, Gazze şeridinde binlerce insanın enkaz altında olduğunu ve hala enkaz altında yaralı ve yaşayan insanların olduğu açıklandı.

Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilisi Muhammed el-Muğayyar, bu durum karşısında acil uluslararası yardım çağrısı yaptı.

Muğayyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 Bin 180’den fazla binanın İsrail tarafından hedef alındığını, Filistin’e çifte standart uygulanmaması gerektiğini, deprem yaşayan ülkelerde olduğu gibi Filistin’e de uluslararası yardım yapılması gerektiğini söyledi. Uluslararası kanunlara göre insani yardımda bulunan kişilerin korunma altına alınması gerektiğine de işaret etti.

HABER YORUM

Gazze alev alev yanarken, bütün dünyanın İsrail’in yanında olması, insanlığın geldiği son noktayı gösteriyor bizlere.

Diğer taraftan İslam aleminin bu soykırıma karşı kınamanın haricinde bir şey yapamaması ise, İslam aleminin parçalanmışlığının bir göstergesidir.

İşgalci ve Siyonist İsrail’e tek vücut olup karşı koyamayan İslam ülkeleri, Siyonistlerin Arzı Mev’ud hayallerini unutmuşçasına, bir gün sıranın kendisine de geleceğinden habersiz yaşamayı maharet sayıyor.

İslam ülkeleri, sivillerin katledilmesini, Filistinli çocuklarının cesetlerinin bile parçalandığı bu vahşi savaşta bile kendine gelemiyorsa, anlaşılan o ki çok derin bir uykuda.

Pekiyi biz bu derin uykudan ne zaman uyanacağız?

İsrail, “Güvenliğimiz için Ortadoğu’nun her yerinde operasyon yapabiliriz” açıklamasının ne manaya geldiğini anlayamayan ülkeler, ABD’nin ikinci uçak gemisini ve İngiltere’nin savaş gemisini Gazze önlerine gönderdiğini göremeyen Müslümanlar, bu derin uykudan ne zaman uyanacak Allah aşkına?

MİRATHABER.COM

 

 

 

ETİKETLER: Filistin, GAZZE, Manşet