islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YANA OLABİLİR Mİ?

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YANA OLABİLİR Mİ?
2 Mayıs 2023 13:00
A+
A-

Ölüm bir hayat geçeğidir. Herkes ölümün gölgesi altında yaşar. İleri yaşımız sebebiyle Benim ve Rahmi Turan gibilerin ise bir ayağı kabir çukurundadır.

Genç okuyucular Sözcü’nün Rahmi Turan’ını tanımaz. O, çıkardığı, günlük nüshaları milyonu aşan gazetelerde çıplak kadın resimleri basarak  Anadolu gençliğini ifsad etmeye çalışmış adamdır. Bana yaptığı iftiradan bilirim; İnsan onuruna tecavüzden de sakınmaz biridir. Dilerim ölümü öncesinde inanır ve tövbe eder. Ben de hakkımı helâl ederim.

Bu kişi Sözcü’de kime oy vereceğini açıkladığı makalesinde “Laik Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı  demokrat kişiliği sebebiyle” oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğini açıkladıktan sonra tercih sebeplerinden biri olarak  onun seçilmesi halinde “Cumhurbaşkanına hakaret suçunu “ kaldıracağına değinmiş.

Sormadan edemiyoruz. Acaba Atatürk ilkelerine bağlı Kılıçdaroğlu neden “Cumhurbaşkanına hakaret suçunu” kaldıracakmış. Zaten alnız Cumhurbaşkanına değil her bir kişiye hakaret suçtur.

Düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu için mi?

Peki o zaman sormazlar mı adama. KAMÂL Atatürk Cumhurbaşkanı değil miydi?

Bu kanun R.T.Erdoğan’a özgü değil. Yaşayan Cumhurbaşkanına hakaretin  suç olmaktan çıkarılması bir erdemse  5816 yasa ilkelliğine onay verip sesiz kalmak  tam bir ilkellik ve istibdad değil midir?

Burada biraz nefeslenelim.

Kamâl Atatürk Mustafa ismini atmış, Kemal’i de 1935’de resmen Kamâl’e çevirtmiştir. Emrindeki parlamentoda çıkarttığı kanunla Atatürk soyadını almış, ikinci bir kanunla da bir başkasının bu soyadını almasını engellemiştir. Ama kendisinin eleştirilmesini engelleyici bir kanun çıkarmaya cüret edememiş veya etmemiştir.

Kamâl Atatürk’ü bütünüyle dışlayıp İstiklal savaşımızı ve devrimleri tek başına  sömürmek isteyen İsmet İnönü’ye karşı Demokrat Parti iktidarı 5816’yı çıkartmıştır.

Ölümünden 85 yıl sonra tarihçileri bile prangaya vuran ve benim de mağdur edilmek istendiğim bu yasaya karşı çıkılmadığı sürece değil demokratlık, Kamâlistlik iddiası bile siyasî nitelikli fikrî dolandırıcılıktır ki ancak seçilmeme sebebi olabilir.

Anlamadığımız bir şey daha var. Kişi ben Kamâl Atatürk’üm diyor ve nüfus cüzdanı çıkarıyor, tam bir saygısızlıkla -halka cazip gelsin diye- Mustafa Kemal Atatürk  demeye devam ediyorlar.

Münafıklık her alanda cari.

ARD

Etiketler: KAMAÂL ATATÜRK, 5816 sayılı sayılı yasa,  Münafıklık

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.